Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледаме лятото в очите „Точно днес“

Лятото ни напомня, че е време за ваканция, но ние работим, защото има протести. Последните са срещу унищожаването на прасетата, бедата от АЧС и липсата на информация за обезщетенията на малките стопани. Едва сега науката съобщава колко е опасно, защо не са взети превантивни мерки и кога ще се справи държавата с проблема? Просветлинието идва от проф. Георги Георгиев, директор на Център за оценка на риска по хранителната верига.  

 Вече е ясно, че Община Пловдив ще назначи лични асистенти от 1-ви септември, но всеки правоимащ трябва да се справи със съответната документация, и да получи индивидуална оценка на потребностите. Как ще стане това, ще чуете от репортажа на Иванка Петкова.

Температурите  през август ни идват в повече, а хотелиерите по морето намаляват пакетите до 30%.  Нямат шанс да им гостуваме, защото категорията е  „Висока“. Затова питаме как е в Испания, какво е качестното и какви спомени остават от пътешествието? Отговорът очаквайте от Тони Симитчиева, председател на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

По календара на маите започна Новата година на Белия вълшебник и новия 13 годишен период. В обществото навлиза нов вятър. За силата на Белият магичен вълшебник ще ни каже Васил Зааралиев от ПАН – България, звено от мрежата за Планетарно изкуство.

В зона „Култура“ Станислава Ташева, арт мениджър  представя проекта „Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха“, който е от календара на Пловдив – Европейска столица на културата.

Преди новините в осем е  рубриката „Добро утро, Ден“, Веселина Пеева разговаря с  д-р Ангел Янков, директор на Етнографски музей – Пловдив.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 08.08.2019 г. от 7.00 до 9.30.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39