Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разходка в Странджа и либротерапия в „Шейкър“

| обновено на 10.08.19 в 16:09

Оставяме ежедневните задачи и забавяме темпото. Неделята е специален ден!

Днес си говорим за либротерапия. Една интересна тема, в компанията на д-р Тодор Стоев. Гавраил Гавраилов ще ни заведе в Странджа. Ще си говорим и за Тур Странджа, който има претенциите да се превърне в българския  “Ел Камино де Сантяго”. Гавраил Гавраилов е психолог, изследовател, автор на няколко книги за селски туризъм. 

Разбира се, неделната „Шейкър диагноза“, също е в списъка ни със задачи. Както и някои актуални, забавни, неделни събития.

Заедно сме, след новините в 7 сутринта.


Още от категорията

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 25.09.20 в 17:03

Пътуваме до две села и през ковид-кризата в "Ден след ден"

В първия есенен и последния за септември петък, който оказва се е и Световен ден на белия дроб в "Ден след ден" ще разгледаме темата за COVID-19 от три различни страни: Експертно-аналитична - с разговор в ефир с пулмолога д-р Александър Симидчиев, който освен че е член на Националния кризисен щаб, председателства и сдружение "Въздух за здраве"...

публикувано на 25.09.20 в 14:29

"Вход Свободен" – последен делник

Отложени и дългоочаквани срещи ни предстоят! Фестивалът "Млада синя Земя", който трябвше да се състои в края на април, ще посрещне своите участници и гости идната седмица, в пространството на Регионален Природонаучен Музей - Пловдив. Карантината през март отложи още едно щастливо събитие - представянето на книгата "Пинк Фройд", на колегата Жоро Пеев...

обновено на 25.09.20 в 10:13

"Точно днес" - проектите и фактите

Учениците са в класните стаи, някои вече учат вкъщи, заради заразени съученици с Ковид 19. Бавно напредваме по спиралата с предаване на вируса в училище. Д анните в седмичното сравнение за новите случаи казваме със старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов . Коментираме новостите във висшето образование, МОН..

публикувано на 24.09.20 в 15:46

Нови управленци и инвестиции - в "Ден след ден" на 24 септември

След два протеста и няколко смени в управлението, Комплексният онкологичен център в Пловдив има нов, макар и временен, управител. Това е педиатърът д-р Пламен Фотев, избран с гласовете на съветниците от ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ на днешната сесия на ОбС. С нов врид управител е още едно общинско здравно заведение – Спортният диспансер, чиито шеф става..

обновено на 24.09.20 в 14:36