Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" за новите проекти и за ... подписките

| обновено на 13.08.19 в 17:01

Защо в Пловдив се стига до нов заем от 13 млн. лева, който общината иска да изтегли? 

Как аргументите "За" ще бъдат защитени от експертите, ангажирани с документация ще разберем на общественото обсъждане, а преди това в програма "Точно днес" говорим с Дани Каназирева, общински съветник. Като лидер на "Съюз за Пловдив” тя е категорично против това безотговорно действие, защото проектът е необмислен, и общината няма право да завещава на пловдивчани огромни дългове. 

Другите теми:

Следим ситуацията за пожара в Шишманци, както и реакцията на местната власт в община Раковски, и подписката инициирана от кмета Павел Гуджеров до премиера Бойко Борисов. За пореден път хората са против обгазяването от сметището там, и настояват да спре работа. Очакваме пряко включване от протестите на Севдалин Палаузов.

Д-р Иван Вецев, експерт "Достъп до лечение" към Националната пациентска организация разяснява кои от новите промени в имунизационния календар ще са важни не само за децата ни, но и за по-възрастните пациенти, още тази есен.  

Иванка Петкова с репортаж за инициативите на фондация "Джендър алтернативи" против насилието над ромските жени в Столипиново.

Ден преди Успение Богородично говорим с игумена на Бачковския манастир, където богослуженията събира хора от цялата страна. Величкият епископ Сионий ще разкаже за честването на храмовия празник и ще ни отведе до Чудотворната икона на Света Богородица с мисъл за вярата. 

В сряда след новините в 9.00 часа излъчваме "Великите европейци" на Пламен Асенов. В този брой е аудиоразказът за астронома Клавдий Птолемей.

Слушайте програмите на Радио Пловдив, актуалните интервюта може да проследите и на сайта ни!

Още от категорията

Ден след ден по осевата линия на проблемите

В 25 ден на февруари, ще вървим по осевата линия на проблемите от делника в  "Ден след ден" на Радио Пловдив. Ето така: Как село Дълбок извор реши да покаже по телевизията дългогодишен проблем с главния път, за да получи разрешение – очаквайте кмета Костадин Кортнев в едно откровено интервю пред слушателите ни. Защо и докога в Асеновград..

публикувано на 25.02.20 в 14:18

Традиции и настояще във „Вход свободен“

С Албена Паралингова, човек с над 18 години опит в сферата на мотивацията на хора, говорим за парадигмата на времето, в което живеем и смисъла на това да се дистанцираме от нещата, от време на време. Очаквайте, краткия и коментар, в рубриката „Брейнсторминг“. Човекът с най-мощния глас, певицата Смиляна Захариева, също е наш гост. Тя е..

обновено на 25.02.20 в 10:12

„Точно днес“ – рискове, стратегии и дупки

Пловдивското утро на 25 февруари посрещаме с актуалните теми за деня: Коронавирус и рисковете пред България. Разговор с професор Тодор Кантарджиев , директор на Националния център по заразни и паразитни болести. „За“ и „против“ машинното гласуване. Възможен ли е компромис – разговор с Калин Славов , изпълнителен директор на..

публикувано на 24.02.20 в 17:03

"Ден след ден" за цената на пътя

Полицейска проверка в Басейнова дирекция Източнобеломорски район днес преди обед  приключи с ареста на директорката Цветелина Кънева. Шефът на областната дирекция на МВР Йордан Рогачев опроверга съмненията, че акцията е свързана със случаите на замърсявания на реки в района. Припомням, че по последния случай в ареста са двама от ръководството на..

публикувано на 24.02.20 в 14:00

"Вход Свободен" – палитра от цветове

В поредния късен старт на работната седмица разглеждаме палитра от теми, събития и гости! Общуването поставяме като основна тема, но с поглед в някои от  различните му варианти. Отношенията ни с любимия човек, отношенията помежду ни като единици на общество, трудността за общуване със самите нас и онази съществена част от общуването ни с..

обновено на 24.02.20 в 09:53