Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първа среща на кмета Тотев и новия шеф на ОДМВР Йордан Рогачев

Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължат да работят съвместно за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите. Това декларираха по време на първата си среща кметът Иван Тотев и директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. 

Двамата бяха категорични, че ще засилят общите усилия за охрана на обществения ред и подобряване на пътната обстановка. Обсъдено бе разширяването на видеонаблюдението и монтирането на нови камери на публични места в града.

„Сред основните ни приоритети като ръководство на Община Пловдив винаги е била подобряване сигурността на пловдивчани и гостите на града. Непрекъснато увеличаваме инвестициите в тази сфера“, подчерта кметът на Пловдив Тотев. Като пример този посочи обновеният и разширен оперативен център на ОП „Общинска охрана“, както и внедрената преди година и половина  видеосистема на МВР, която чрез камери следи 11-е входно-изходни артерии на Пловдив. Проектът на стойност 320 000 лева бе финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев заяви, че  добрата съвместна работа между Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължи и в бъдеще. Той подкрепи идеята за създаване на полигон за обучение на млади шофьори.

Освен разширението на системата за видеонаблюдение по време на разговора бе обсъдена възможността  за закупуването на допълнителни камери за следене на скоростта, с помощта на които да се противодейства на пътно-транспортните произшествия в града.

Коментирана бе и работата на Общинска полиция, като бе подчертана ролята й за опазването на обществения ред във важни и невралгични зони като централната градска част, включваща Главната улица, Стария град, квартал „Капана“, Цар Симеоновата градина и други посещавани места.


Още от категорията

Обсъждат бъдещата сграда на Математическата гимназия

На общо събрание на Училищното настоятелство на пловдивската Математическа гимназия  ще бъде представено заданието за бъдещата сграда на училището.  Проектът съдържа изискванията на училището за броя на класните стаи и всички останали съоръжения, които са част от учебния процес.  След обсъждането заданието ще бъде внесено в Община Пловдив , за да..

публикувано на 25.02.20 в 09:18

Унищожават пернатите от фермите, заразени с птичи грип

От днес започва умъртвяването на птиците от фермите в Трилистник и Пъдарско, където бе открито наличие на птичи грип.  Във фермата в с. Трилистник се отглеждат над 55 000 кокошки носачки, а в обекта в с. Пъдарско - 11 600 патици.  „Трябва бързо да се справим със заразата, за да не се разпространи. За целта е забранено всякакво движение на птици..

публикувано на 25.02.20 в 09:14

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

обновено на 25.02.20 в 08:50

Жената, приета в инфекциозна клиника, няма коронавирус

60-годишната жена, настанена в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, е здрава. Резултатът от изследването й за наличие на коронавирус е отрицателен , съобщи пред Радио Пловдив проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той допълни, че в страната има достатъчно тестове за наличие на..

публикувано на 25.02.20 в 08:46

Ученици от Математическата гимназия са под карантина заради коронавируса

От днес под 14-дневна карантина в домашни условия са поставени 20 ученици от математическата гимназия в Пловдив и 2-ма техни преподаватели, които са се върнали снощи от Италия.  Учениците от 11 и 12 клас са били на обучение в район, където се разпространява коронавирусът. Децата са добре, нямат висока температура и каквито и да е..

обновено на 25.02.20 в 07:37