Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 17.08.19 в 16:18

Безсъние заради жегата, безсъние заради главоболие в следствие на жегата – с този проблем се сблъскват мнозина в тежките жеги на юли и август. В неделното утро ще се опитаме да помогнем за облекчаване на подобни състояния и да отговорим на много въпроси, които навярно тревожат повечето от потърпевшите. Алтернативно лечение на мигрена и безсъние –  събеседваме с Цеци Петрова – терапевт по метода на цветолечение на д-р Бах и рефлексотерапевта Георги Милчев, който се занимава с източна медицина повече двадесет години.

В ранното неделно утро „Мултивитамин“ разглежда храните и връзката им със слънчевия загар. Още полезни информация и  интересни новини очаквайте във времето между 7 и 10 сутринта, в „Шейкър“! 


Още от категорията

"Вход свободен" - на прага на карантината

В последният ден на работната седмица, и последни часове преди втората карантина, ще направим опит да погледнем предстоящото време по обективен начин.  В петък, по традиция отделяме минути за литература, а днес вповече от обичайно! Срещаме ви с Виктория Бешлийска - автор на страницата "По дирите на думите". Днес разговаряме за смисълът, за думите и..

обновено на 27.11.20 в 10:01

"Точно днес" не само в черно

Какво му е  черното на „ черния петък “, този път в коронавирусна ситуация.  Отново за ползите и капаните. Разговор с   Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. От Рим ще чуем медицинската сестра от Велинград  Ани Гугалова , която разказва за  Ковид-мерките и обществените настроения в Италия. „Затварянето“ на..

публикувано на 26.11.20 в 16:09

За ваксините и (пред)последно за Ковид–болницата „Ден след ден“

На решенията на здравните власти за преобразуването на МБАЛ „Св. Мина“ в изцяло ковид- болница наистина трябва да се гледа като на предпоследни. След поредица от дебати, срещи, обещания  на кмета пред премиера, както и похвали  за „добър пример в страната“, днес стана ясно, че болницата няма да е за ковид-пациенти. Защо – чуйте от заместник –..

публикувано на 26.11.20 в 14:13

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 26.11.20 в 13:59

"Вход свободен" - за светлината в тунела

"Всяко зло за добро!"  е мантрата,с която българинът  израства  още от детството си. Тя е, може би, нещо като национална ваксина срещу паралича на песимизма.  Днес в предаването говорим за светлината в тунела, затова дали е от насрещно идващ влак, или изходът все пак е близо. Да търсим позитивното дори в тези негативни времена е принцип на "Вход..

публикувано на 26.11.20 в 09:22