Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

| обновено на 25.08.19 в 10:12

Ексцентричният „Д-р Хаус“ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля. 

В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски. Освен парчето  „Teardrop“ на "Масив Атак", с което започва всяка серия на "Д-р Хаус", ще чуете и другите песни от филмовата поредица.

Идеята за сериала е на Пол Атаназио и Дейвид Шор, който разработва концепцията за главния персонаж. И

Грегори Хаус често влиза в противоречие със своите колеги лекари, включително и със собствения си екип, тъй като много от хипотезите му за болестите на пациентите са базирани на прозрения, появяващи се от нищото, а понякога и спорни заключения. Пренебрежението му към болничните правила и процедури често го вкарва в конфликт с шефката му, която е болничен администратор и декан на медицинския факултет, както и с други негови колеги. В крайна сметка талантливият и непредсказуем лекар, стига до истината и поставя верните диагнози.

„Д-р Хаус“ е сред топ 10 шоу-сериали, като най-силният период на сериала е от втория до четвъртия му сезон. ТВ поредицата е разпространена в 66 страни и е най- гледаното телевизионно предаване за 2008 година. 

Сериалът "Д-р Хаус" е носител на редица награди, включително пет награди "Еми", два "Златни глобуса", награда "Пийбоди" и девет награди "Изборът на публиката".


Още от категорията

Музика и психология във „Вход свободен“

И днес, има с какво да ви зарадваме. Ще си говорим за музика, за барокова музика и в аванс за световния ден на музиката, на 1-ви октомври. С Александър Колев пианист-акомпаниятор и преподавател в НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив, говорим за бароковия ансамбъл "Collegium Ritornello", част от музикалното училище.  На 30-ти септември и на 1-ви..

обновено на 29.09.20 в 09:32

За ДНК на случващото се „Точно днес“

Пловдив чете, рисува и мисли...За прехода и за случващото се точно днес ще говорим в утрото на 29 септември, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа: Covid-19 и мерки. Адекватни ли са те и чакат ли ни тежки месеци? Доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването ще бъде наш събеседник по темата. „ДНК на прехода“..

публикувано на 28.09.20 в 16:36

"Ден след ден" към актуалното на 28 септември

В последния септемврийски понеделник на 2020 г. говорим за това: - Има ли диплома за бакалавър от ПУ „Паисий Хилендарски“ Десислава Йорданова , председател на Районния съвет на БСП в пловдивския район „Западен“ и избрана за член на Националния съвет на партията? Скандалът се разрази непосредствено преди избора на членове на НС на БСП вчера. По..

публикувано на 28.09.20 в 14:18

"Звукът на киното" идва с музика от "Диво сърце"

Тази събота в "Звукът на киното" ще ви предложим саундтрака на "Диво сърце"/Wild At Heart . Кинованите добре познават този филм, както и неговия режисьор - Дейвид Линч, който успява да събере накуп границата между арт киното, телевизията и холивудските продукции. Романтичният трилър, в който участват звезди на Холивуд Никълъс Кейдж, Лора Дърн, Уилям..

обновено на 28.09.20 в 14:08

"Вход свободен" - сетивно градско пътуване

В днешното предаване ще отправим поглед към това какво е красиво по света, където стереотипите са тотално различни. За едни надноремнето тегло, за други големите уши, а за трети – малките стъпала.  Ще дадем и някои идеи на родителите как да се забавляват със своите деца - тийнейджъри.  В днешното предаване ще ви срещнем с Михаил Димов - артистичен..

обновено на 28.09.20 в 10:44