Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно за Пловдив „Точно днес“

От Европейската столица на културата отправяме широк хоризонт към събитията, които диктуват края на работната седмица. Във времето до 9.30 часа на 23 август ще чуете:

Готови ли са училищата в Пловдив за новата учебна година и има ли опасност ремонтите на сградите да не приключат в срок? Отговорите търсим от Стефан Стоянов, заместник-кмет на града.

Ще се отправим и към едно от най-живописните места в града, а именно – реката. Тя става фокус на уникален пиро-музикален светлинен спектакъл, който ще даде началото на тържествата за отбелязване на петата годишнина от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. Повече по темата ще чуем от Кирил Велчев, изпълнителен директор на „Пловдив 2019“.

Няма да пропуснем и квартал „Капана“, където млади творци ще покажат „Бъдещият Пловдив“, а преди това - Мария Янева ще ни представи проект #ЗАЕДНОнаТротоАрта.

Очаквайте и репортаж на Екатерина Костова, която ни среща с кметове от Австрия, които черпят опит от Европейската столица на културата.

Ще се пренесем и край Ветрен, където археолозите приключват разкопките на тракийско-гръцкото селище Емпорион Пистирос. Интервюто на Живка Танчева е с Вяра Петрова, директор на Археологическия музей в Септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 13.08.24 в 15:47

"Вход свободен" - за добро развитие и общуване с децата

Въпреки, че все още е лято, и все още сме в разгара на ваканцията, новата учебна година леко пристъпя поне в умовете на родителите. Късното лягане, безкраните игри и пътешествия, отказа за четене и писане, съвсем скоро ще започнат да се отразяват на ежедневието по един различен начин. Как да направим една идея по - плавен прехода от ваканцията, към новата..

публикувано на 13.08.24 в 09:30

Горещо, но без фатализъм - "Точно днес"

И тринадесетият ден на август не се отличава по нищо от поредицата горещи в усилното лято. "Точно днес"  ще търсим проглада чрез темите за познатите пътища и за нови пространства - в залите за отмора, но и  в залите за дебати.  И отново на стартовата територия за съставяне на Служебен кабинет - политиците са лаконични, перспективите - неясни,..

публикувано на 12.08.24 в 16:55

За мислите и щастието във "Вход свободен"

С усмивка подхождаме в началото на седмицата, и с надежда тя да ни донесе повече позитивни случки и емоции през седмицата.  За мислите и тяхната сила, за влиянието им върху формирането на нашето ежедневие и живот, ще поговорим в рубриката "Уроци по щастие". Консултантът ни психолог Петя Георгиева ще ни даде и някои насоки по темата.  Традиционна за..

публикувано на 12.08.24 в 09:30