Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Косплей в неделния „Шейкър“

Философията за живота на един от най-известните самураи Миямото Мусаши казва, че до върха на планината има много пътеки. Ние сме избрали една от най-приятните, тази сутрин.

С пловдивската актриса Даниела Костова и с Ани Иванова от клуб „Накама“ София, говорим за косплей. Феноменът косплей се заражда в Япония, още през 80-те години на 20-ти век.

Ще си говорим и за вибрацията на етеричните масла.

Андрей Илиев разказва, за различните видове интелигентност. Той е предприемач и треньор по когнитивни умения, и лична ефективност.

В астрологичната ни рубрика, любопитно за трите лица, на всеки един от зодиакалните знаци.

Започваме, след новините в 7 сутринта.


Още от категорията

"Точно днес" - февруари отлита, какво остави?

След бурния интерес към имунизациите, следва неочакван спад, защото ...няма ваксини, но се очакват, уверяват лекарите.  Такава е ситуацията в Пловдив, където втора седмица сме в червената зона. За доставките на ваксини на национално ниво, за плащания за работа на първа линия, за решенията и за проблемите, к оментираме с д-р Иван Маджаров , председател..

публикувано на 24.02.21 в 15:28

Пунктове за имунизиране има, ваксини няма „Ден след ден“

Желаещите за имунизиране срещу Ковид – 19 стават все повече, пунктовете за поставянето им също, а дали има ваксини и дали изборът е между АстраЗенека и АстраЗенека ще проследим с репортажи от Пловдив и Пазарджик от 15 до 17 часа днес.  Ще обобщим и събитията в града и региона, които следват логиката на Мечо Пух – „колкото повече, толкова..

публикувано на 24.02.21 в 14:36

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после, след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, заминава за  САЩ- - като актьор, но 6 години кара товарен камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация Пловдив- 2019... По..

обновено на 24.02.21 в 13:51

"Вход Свободен" – време за всичко

В умението да изразяваме себе си, се крие възможността да живеем в хармонично общество! Колко важна е вербалната комуникация и развитието ни в тази посока, ще обсъдим с Разговор с Веселин Стоянов – президент на “Biz Labs Toastmasters” Пловдив. Разговаряме и за г одишните състезания "Най-добър оратор" в България. Представители от градовете Пловдив, Варна..

обновено на 24.02.21 в 09:36

„Точно днес“ – по върховете и към хората

Пандемия и избори. Две не просто важни теми, а теми, които се оказват взаимно свързани и повлияващи бъдещето. Говорим за тях в утрото на 24 февруари, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.: БСП в поход към властта. На каква стратегия разчита столетницата и каква управленска програма ще представи пред избирателите за предстоящите..

публикувано на 23.02.21 в 16:21