Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да изпратим август заедно "Точно днес" на 30-ти!

Август свърши и остави част от темите на делника да ги разрешим през септември. Лятото в Пловдив бе поделено за работа по обектите и за ваканция при заслужилите. 

През тази последна седмица на летния месец ви водим до Епископската базилика на Филипопол, проверяваме как се изпълнява един от големите проекти на града. В петък е срещата с реставратора на мозайките и колоните доц. Елена Кантарева-Дечева. Любопитното от разказа й ще излъчим след новините на Радио Пловдив в 8.00 часа. 

Лятно, шарено и с настроение седят графитите по пловдивските сгради, но една част от тях ще бъдат премахнати през септември. Това обещават от община Пловдив, защото не всички рисунки заслужават внимание. 

По темата репортаж на Димитър Владимиров, който провери и кога ще е почистванането на паметника на Съединението.

Веселина Пеева ще ни срещне с университетския преподавател доц. д-р Ваня Зидарова, за да разкажат за най-новата й книга "Динамика и иновации в лексикалната система на българския език".

Изпреварващо и с доза позитивизъм заедно с фондация Пловдив 2019 ще бъдем на Празника на реката. Обещанието е  да се случи на 1 септември и да затвори за движение зони от и до бул. "Марица". Репортаж на Антония Попова

Програма "Точно днес" е от 7.00 до 9.30 часа на 30 август, слушайте ни!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56