Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да изпратим август заедно "Точно днес" на 30-ти!

Август свърши и остави част от темите на делника да ги разрешим през септември. Лятото в Пловдив бе поделено за работа по обектите и за ваканция при заслужилите. 

През тази последна седмица на летния месец ви водим до Епископската базилика на Филипопол, проверяваме как се изпълнява един от големите проекти на града. В петък е срещата с реставратора на мозайките и колоните доц. Елена Кантарева-Дечева. Любопитното от разказа й ще излъчим след новините на Радио Пловдив в 8.00 часа. 

Лятно, шарено и с настроение седят графитите по пловдивските сгради, но една част от тях ще бъдат премахнати през септември. Това обещават от община Пловдив, защото не всички рисунки заслужават внимание. 

По темата репортаж на Димитър Владимиров, който провери и кога ще е почистванането на паметника на Съединението.

Веселина Пеева ще ни срещне с университетския преподавател доц. д-р Ваня Зидарова, за да разкажат за най-новата й книга "Динамика и иновации в лексикалната система на българския език".

Изпреварващо и с доза позитивизъм заедно с фондация Пловдив 2019 ще бъдем на Празника на реката. Обещанието е  да се случи на 1 септември и да затвори за движение зони от и до бул. "Марица". Репортаж на Антония Попова

Програма "Точно днес" е от 7.00 до 9.30 часа на 30 август, слушайте ни!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещо, но без фатализъм - "Точно днес"

И тринадесетият ден на август не се отличава по нищо от поредицата горещи в усилното лято. "Точно днес"  ще търсим проглада чрез темите за познатите пътища и за нови пространства - в залите за отмора, но и  в залите за дебати.  И отново на стартовата територия за съставяне на Служебен кабинет - политиците са лаконични, перспективите - неясни,..

публикувано на 12.08.24 в 16:55

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 12.08.24 в 16:24

За мислите и щастието във "Вход свободен"

С усмивка подхождаме в началото на седмицата, и с надежда тя да ни донесе повече позитивни случки и емоции през седмицата.  За мислите и тяхната сила, за влиянието им върху формирането на нашето ежедневие и живот, ще поговорим в рубриката "Уроци по щастие". Консултантът ни психолог Петя Георгиева ще ни даде и някои насоки по темата.  Традиционна за..

публикувано на 12.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 12 август

В понеделник сутрин с анализи и коментари на събитията и темите на деня, които следим в развитие.  Днес и утре е пикът на метеорния поток Персеиди и ще има до 100 "падащи звезди" на час. За красивото явление е разговорът на Паолина Комсалова с Цветелина Генчева, астроном и астрофизик, директор на Планетариума в Смолян. Утринна среща и със..

обновено на 11.08.24 в 16:17

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25