Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" към още един изгрев с радио!

Снимка: Димитър Владимиров

Към новата поредица въпросителни на септември записваме и тези:

Как творецът днес мисли за Пловдив като Европейска столица на културата?

Кои са следващите имена в надпреварата за кметските избори?

Защо Дом на пловдивската опера ще търси помощ от Европа?

Цвятко Сиромашки след дълга творческа пауза от 4 септември ще покаже свои творби живопис и скулптура в галерия "Сигна", преди изложбата ще говорим с автора.

"Съюз за Пловдив" определи кого номинира за кметове в районите. Подкрепата вече се търси, от Екатерина Костова ще чуем кои са кандидатите, на които заложи Дани Каназирева, която отново се бори за кмет на Пловдив.

Темата с продължение ще бъде с репортажа на Галя МитеваФондация „Дом за Пловдивската опера“ изпраща писмо до мониторинговата комисия на ЕС за Европейската столица на културата Пловдив 2019. В него се информира за липсата на сграда на операта, както и за нефункциониращата трета година Концертна зала.

Политологът доц. Петър Чолаков ще бъде наш събеседник след новините в 8.00 часа. Идва ли гореща есен, или местните избори ще заглушат политическите борби в парламента, който започва новата сесия в сряда?

"Великите европейци" на Пламен Асенов е с аудиоразказ за Жан Сибелиус, един от великите композитори на Европа.

Още от категорията

Зимни ледчета и предпролетно "Точно днес"

Нова протестна серия ще оглася столицата в сряда, пореден опит да се свали правителството с вот на недоверие, подновено "против" на учителите към формата на НВО в 4 клас - теми "Точно днес". Началните учители поискаха с петиция и отворено писмо до МОН отпадане на изпитите след начално образование на децата. Повече от заместник-министър Таня Михайлова и..

обновено на 28.01.20 в 16:58

Заложена ли е еко бомба в Марица "Ден след ден"

Четвърти ден Пловдив и Пазарджик търсят причините за екокатастрофата в река Марица. На въпроса Кой изби рибата отговор беше намерен, но въпросът за отровата все още е отворен. Басейнова дирекция заяви, че във водите на реката залпово са изпуснати пестициди, но РИОСВ – Пазарджик, на базата на същите водни проби, отрече те да са виновникът. Към..

публикувано на 28.01.20 в 14:21

"Звукът на киното" зарежда с музиката на Бриджит Джоунс

Музика от филмите за Бриджит Джоунс ще звучи в две поредни съботи в "Звукът на киното".  Тази романтична комедийна филмова поредица е създадена по едноименните романи на Хелън Филдинг и включва три пълнометражни филма7 "Дневникът на Бриджит Джоунс","Бриджит Джоунс: На ръба на разума" и "Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта". В центъра на сюжета е..

обновено на 28.01.20 в 14:19

За дивите животни и случването във „Вход свободен“

Успех в реализацията на целите и тази седмица. За да бъдете по-успешни, обаче, ще ви дадем някои насоки в рубриката „Езо тера“. Как да възнамерявате, правилно? Вили Гурджанова ще ни каже повече. Ще си говорим и за ранените диви птици, на България. На 30-ти януари, от 18.30 часа, в Регионален природонаучен музей - Пловдив, гостува д-р Руско..

публикувано на 27.01.20 в 16:53

Пловдивско приземяване „Точно днес“

Пловдивските ученици от вторник са в грипна ваканция, а случаите на усложнения от вирусни инфекции се увеличават. За ограничителните мерки и до колко те ще предотвратят разпространението на заразата ще говорим доктор Кирил Еленски , общопрактикуващ лекар. Конституционният съд образува дело по искане на главния прокурор Иван Гешев за..

публикувано на 27.01.20 в 16:49