Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" за училище и за паметта

Снимка: Hristo Kracholov

Седмица преди първия учебен звънец, гост в студиото на Радио Пловдив ще е началникът на Регионалното управление по образование - Пловдив Иванка Киркова.

За новите моменти в учебната програма за 4, 7 и 10 клас, за електронните дневници, за първолаците, за подготвените училища и екипите на по места. Питаме за реформата, която правим всички - ученици, родители и преподаватели, на последните е обещано поредно увеличение на работните заплати, но младите кадри все още липсват.

БСП този уикенд избра своя кандидат за кмет на Пловдив. Елена Крушкова бе на градската конференция, и ще чуем интервютата й с Николай Радев, който влиза в битката за местна власт и с лидера на социалистите в областта Георги Гергов.

Световната здравна организация, UNICEF и Коалиция за живот без тютюнев дим, както и представители на пациентски, граждански организации и на бизнеса ще подпишат Меморандум срещу рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневата индустрия. Повече за целите от д-р Павел Антонов, координатор на гражданската инициатива.

Минути преди 9.00 часа говорим с арх. Здравец Хайтов за „Героите на Хайтов в българското кино“ - ретроспективно представяне на филмите по сценарии на  писателя. Документалната фотоизложба на фондация „Памет“, направена съвместно с Българска Национална Филмотека от понеделник е в Пловдив.

В зона "Култура" на Радио Пловдив един разговор за България и Турция, и изкуството в двете съседни държави. Художничката Павлина Копано излага тази седмица свои живописни картини в галерия "Арсенал оф арт". Преди това събеседваме с нея за светлината, цвета и структурата...

Преди всички тези акценти в 6.50 часа подновяваме "Добро утро, ден!"- първи наш гост в новия сезон от предавания ще бъде бизнесменът и меценат Любозар Фратев. 

Слушайте ни, започваме в 6.00 часа и оставаме заедно с музика, новини и интервюта до 9.30 часа на 9 сепември!

Още от категорията

С поглед към юни и здравето в „Шейкър“

Няма и ден, до старта на юни. А, всичко красиво и магическо се случвало между месеците юни и август, казват. Очаквайте астробюлетина за месеца, със Стефи Недевска. С кинезитерапевта Константин Ковачев – Коко, говорим за приложната кинезиология, където главни герои са мускулите. Състоянието им, може да ни каже много, за това в каква форма се..

обновено на 30.05.20 в 17:33

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 29.05.20 в 17:38

Чист въздух и удобен транспорт - теми в "Ден след ден" на 29 май

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проучване на нагласите и провеждането на разяснителна кампания сред домакинствата за преминаване на отопление от екологични източници. От друга страна от „Бизнесът за Пловдив“ настояват общината да вземе спешни мерки, за да се подобри чистотата на въздуха. Прекратената поръчка ще забави ли изпълнението..

публикувано на 29.05.20 в 14:29

За живота и ежедневието във „Вход свободен“

Всеки има право, на добра компания, в петък следобед. Любопитно ни е и днес коментираме природата, и законите на втория шанс, семейният консултант Динка Колева е насреща. Ще си говорим и за мед, пчелни продукти, както и за новия проект на общинско пчеларско сдружение „Акация – 1899“ Пловдив. Кой е най-търсеният мед? В кой град, в..

обновено на 29.05.20 в 09:39

Книги, театър, образование и здраве „Точно днес“

Освобождаването на мерките срещу Covid-19 ще продължи. В утрото на 29 май следим стъпките за връщане към нормален живот. Във времето от 7 до 9.30 часа ще чуете: Здравеопазване в условия на коронавирус. Последици и рискове. Разговор с доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването. Матури и противоепидемични..

публикувано на 28.05.20 в 16:52