Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Легенди,спорт и нов български роман във "Вход свободен"

| обновено на 11.09.19 в 10:08

От Евмолп и Елевзинските  мистерии, Филип Македонски и облога със сестра му, дал името на Хисар Капия, легендите, които съхранява мнеговековния ни град са много!

Да, всички в Пловдив, имаме привилегията да стъпваме по история, няма турист, който идвайки в града ни, да не е усетил автентичната енергия и атмосфера тук.

Още една тайна прочитаме в книгата "Мистерията B files'' на Мария Павлова - роман, който носи  качествата на съвременен бестселър и филмов сценарий, чието действие се развива в Пловдив и околностите на града. Писателката събира в едно глобалния проблем с мистериозното изчезване на колонии пчелни семейства, човешки отношения, базирани на професионална етика, шпионаж и любов, предателства, неочаквани развръзки .... Гостуват ни авторката на книгата Мария Павлова и нейния модератор – Пепа Павлова.

За поредна година, в града ни  предстои фитнес състезанието Plovdiv Throwdown. И в това издание , организаторите обещават грандиозни предизвикателства и забележителни спортисти, които няма да забравим! Подробности очаквайте в разговора ни с организаторите Момчил Лулчев и Виктор Колев.

Започваме след новините в 12.Още от категорията

Писателят- езотерик Христо Нанев гостува в Клуб "Неделя"

Днес  в предаването ви срещаме с писателя Христо Нанев- най- яркият изследовател на живота и духовното наследство на легендарните български ясновидци.   Книгите му с биографии на Преподобна Стойна, феномена Слава Севрюкова,  дядо Влайчо и царския съветник Любомир Лулчев са, меко казано, бестселъри на нашия книжен пазар.   Защо точно в България..

публикувано на 23.02.20 в 12:33

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

обновено на 23.02.20 в 10:08

Трансформация и родова каста в „Шейкър“

Тази неделя, говорим за трансформацията на емоциите и страховете, с фамилния консултант Динка Колева. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за родовата каста и нейното влияние. Как да разпознаем своята каста?  За да сме в синхрон с промените около нас, е необходимо да си научим, по-добре, някои уроци. Звездната ни..

обновено на 22.02.20 в 16:06

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки..

публикувано на 21.02.20 в 14:58

"Вход Свободен" – последен делник!

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"! Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни..

обновено на 21.02.20 в 10:09