Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 14.09.19 в 16:26

Неделното утро е обичайното време за срещи с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това накратко описва случващото се в „Шейкър“ по Радио Пловдив.

На прага сме на есента, един труден сезон в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и безболезнени, днес ще обърнем внимание на разностранната  подготовка, от която се нуьдаем. Всички ние сме различни, различни са и начините чрез които ума и тялото ни се справят  с изпитанията!

Според статистиката през есенните месеци  почти всеки човек над 30 години страда от 2-3 хронични заболявания. Как да облекчим, а защо не и да избегнем тези състояния? Наш гост и пълноценен съветник по темата  ще бъде йога инструкторът – Рашко Зайков .

С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след отпуска, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на лятото. И докато се обърнем , ще ни връхлети студената зима, която няма да ни пощади и  ще остави своите отпечатъци върху кожата ни. С гръб към лятото и с лице към зимата – така именуваме днешната среща с дерматолога д-р Петрана Каляшева, чиито безценни съвети ще ни помогнат да се предпазим от екстремните влияния на врмето. 

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Вход свободен" - празничен делник

В празничния понеделник ще се запознаем с традииците и обичаите, съпътстващи Димитровден.  Предстои ни среща и със Светла Панайотова. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за паневритмията.  Ще се усмихнем с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци", а за финал ще ви издадем някои интересни факти, които ще ни напомнят, че света, в който живеем е..

обновено на 26.10.20 в 09:59

Право напред в новата седмица "Точно днес"

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров от Стария град.  Ще го честитим  и на председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен..

обновено на 25.10.20 в 18:39
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" за тръгналите и оставащите

Днес в предаването ви срещаме с пловдивския поет в емиграция Ангел Попгеоргиев. Говорим за това какво дава и какво взима животът в чужбина, за корените и свободата на избора, за тръпката на тръгването и вечния зов за завръщане. Финансовият експерт Светозар Гледачев гостува във втората част на предаването, за да сподели прогнозите си за тъмните краски..

публикувано на 25.10.20 в 11:44

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и..

обновено на 25.10.20 в 11:11

"Шейкър" - утро с отложен старт

Последното неделно утро на октомври споделяме с ранбудните, с нетърпеливите, които попиват красота от все още меката есен! Леко носталгично, но повече уютно е усещането по това време на годината. Към всичко добвяме и този допълнителен час сън днес, който приемаме като подарък, но не подценяваме ефекта му нашето здраве! Как смяната на времето се..

обновено на 24.10.20 в 16:22