Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Уникална колекция от старинни ютии във "Вход свободен"

В пъпрвия учебен ден ще се запознаем с няколко важни причини, поради които трябва да уважаваме учителите. 

С Рина Пападопулу ще говорим за "Изложба Кири-е и комоно". Какво е специфичното на това японско изкуство? Ще научим в днешното предаване.

След 13.00 часа, художникът Димитър Добрев ще ни разкаже за колекция си от старинни ютии, на коята ще имате възможност да се насладите в Стария Пловдив.

"Предразсъдъци и следразсъдъци" и интересни новини от България и света, в днешното предаване. 

Започваме след новините в 12.   

Още от категорията
Залата с динозаврите, Природонаучен музей Пловдив

СПИН, COVID-19, фалш, изкуство и динозаври в "Ден след ден"

На 1 декември, международният ден за борба със СПИН, в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ ще чуете: Колко българи от Централна и Южна България се лекуват от ХИВ вируса в пловдивскта болница „Св. Георги“, която е един от общо петте центъра в страната за лечение на пациенти със СПИН и дали коронавирусът повлия на страдащите..

публикувано на 01.12.21 в 14:26

Коледното настроение завладява "Следобед с Едит"

🎄Вече ми е коледно! 🎄 А вие к олко песни знаете, в чието заглавие да присъства думата "декември"? 🤔 Аз се сещам поне за 10, но няма да ви ги пусна всички днес! 🤣 Освен за музика,. на 1ви декември в "Следобед с Едит" си говорим за уютните споделени вечери, горещ чай, елхата на центъра в Пловдив и с колко ни се вдига сметката за тока, заради коледните..

публикувано на 01.12.21 в 13:05

За мечките и хората във „Вход свободен“

Посрещаме декември и ви каним от сърце да споделите денят си с нас. И днес подреждаме пъзела на доброто настроение, усмивките и шарените любопитности, а за цялостната ни картина ще ни съдействат нашите ефирни събеседници. Минутки след 12:30 с Йордан Тотев ви разказваме от първо лице и наистина преживяно, какво е усещането да се гледаш..

публикувано на 01.12.21 в 09:40

Посрещаме декември "Точно днес"

В първия ден на последния месец на годината ще говорим за ковид кризата, за зелените сертификати - и за истинските, и за фалшивите, с които се прочухме, за новия политически сезон, за новите коалиции, преговори, новото НС и времето. Анализите и коментарите ще са на политолога и журналист Явор Сидеров, на д-р Валери Цеков от Българското сдружение по..

публикувано на 30.11.21 в 15:55

На „топло“ и на ротация „Ден след ден“

Последният ден на ноември ни телепортира в зимата, макар Пловдив да остана  безснежен. С времето не успя да влезе в новините, но пък ги оглави с издадените 250 фалшиви зелени сертификати и заключените „на топло“ четирима лекари. Какво показа разследването и откъде тръгва разплитането разказваме в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа...

публикувано на 30.11.21 в 14:35