Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След два месеца ул. "Велико Търново" ще е нова

Изцяло нова ще бъде улица „Велико Търново“ в Пловдив. Тя поемаше трафика няколко години, докато ул. „Иван Вазов“ бе затворена за преминаване на автомобили. Това каза днес кметът Иван Тотев, който заедно с районния кмет Георги Стаменов инспектира работата на фирма „Драгиев“. 

Те правят основен ремонт на пътната настилка на първия участък от улицата до библиотека „Иван Вазов“. Договорът е сключен с ВиК-Пловдив и те помагат за реконструция на новите водопроводи от ул.“Авксентий Велешки“ до бул. „Руски“. Ремонтът ще продължи два месеца и ще се смени  изцяло уличното осветление, улицата ще се преасфалтира и ще се подмени тротоарната настилка.

Георги Стаменов подчерта, че за район „Централен“ вече имат гласувано решение от общинския съвет за ново видеонаблюдение на парк „Бунарджика“. Там е имало  редица нарушения на реда и се очаква да се монтират над 25 камери за охрана на реда. 

За този 4 годишен мандат съм работил без приемен ден, срещах се всеки ден с хората, отговорих на 3 100 човека със сигнали, каза Стаменов. Той ще бъде единственият кандидат на ГЕРБ за районен кмет с три предизборни програми. Това се налага, защото район „Централен“ е най-голям по територия и нуждите на хората в различните зони са много разнообразни. 

Ще има програма за района до Военна болница, за западната част на „Централен“ и за Капана. Много важен проект е този за изцяло обновяване на Донкуковата градина, където се подготвя проект по ЗОП. 


Галерия

Още от категорията

Задържаха 16 годишен в пробация, поругал надгробни плочи

В Първомай задържаха 16 годишен, посегнал на 4 надгробни плочи в гробищния парк на града. Те били съборени, счупени на парчета и върху тях личали удари с тъп предмет.  Младежът, който е криминално проявен и изтърпяващ наказание «пробация», признал за поругаването в гробищния парк. Какви са мотивите му, обаче, полицията не съобщава.  Образувано е..

публикувано на 26.02.20 в 20:57

В Калековец задържаха осъждан за 4 кражби

31 годишен рецидивист, жител на Калековец, беше задържан от криминалисти от РУ Труд броени часове след като откраднал множество вещи от къща в същото село. Той е осъ ждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност, съобщиха от пловдивската полиция. Последното му наказание е лишаване от свобода за 8 месеца. То вече е изтърпяно и..

публикувано на 26.02.20 в 18:57

Започва изпълнението на водния цикъл и ремонтът на ПСОВ

Община Пловдив и обединение от фирми подписаха днес договора за модернизацията на пречиствателната станция. Проектът се осъществява с финасовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” и е част от Водния проект на Пловдив. Реконструкцията има за цел да се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи в р. Марица. Общата стойност..

публикувано на 26.02.20 в 16:48
инж. Десислава Георгиева - директор на РИОСВ Пловдив

Ревизоро назначи нов директор на РИОСВ - Пловдив

Сменен е директорът на РИОСВ Пловдив Божидар Илиев, който зае поста преди 19 дни на мястото на уволнения доц. Стефан Шилев. Новината съобщи министърът на екологията Емил Димитров с обяснението, че не желае Илиев да носи отговорност за откритото преди няколко седмици незаконно сметище в Садово. Днес освободих директора на РИОСВ..

публикувано на 26.02.20 в 16:32

Шефовете на "Лъки инвест" на свобода срещу парична гаранция

Директорът на Лъки инвест и началникът на хвостохранилището са освободени от ареста срещу парични гаранции от по 5000 лева, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград. На Любен Васев и Румен Караисенов са повдигнати обвинения за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска като по този начин са застрашили живота и здравето на хората...

публикувано на 26.02.20 в 14:55