Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След два месеца ул. "Велико Търново" ще е нова

Изцяло нова ще бъде улица „Велико Търново“ в Пловдив. Тя поемаше трафика няколко години, докато ул. „Иван Вазов“ бе затворена за преминаване на автомобили. Това каза днес кметът Иван Тотев, който заедно с районния кмет Георги Стаменов инспектира работата на фирма „Драгиев“. 

Те правят основен ремонт на пътната настилка на първия участък от улицата до библиотека „Иван Вазов“. Договорът е сключен с ВиК-Пловдив и те помагат за реконструция на новите водопроводи от ул.“Авксентий Велешки“ до бул. „Руски“. Ремонтът ще продължи два месеца и ще се смени  изцяло уличното осветление, улицата ще се преасфалтира и ще се подмени тротоарната настилка.

Георги Стаменов подчерта, че за район „Централен“ вече имат гласувано решение от общинския съвет за ново видеонаблюдение на парк „Бунарджика“. Там е имало  редица нарушения на реда и се очаква да се монтират над 25 камери за охрана на реда. 

За този 4 годишен мандат съм работил без приемен ден, срещах се всеки ден с хората, отговорих на 3 100 човека със сигнали, каза Стаменов. Той ще бъде единственият кандидат на ГЕРБ за районен кмет с три предизборни програми. Това се налага, защото район „Централен“ е най-голям по територия и нуждите на хората в различните зони са много разнообразни. 

Ще има програма за района до Военна болница, за западната част на „Централен“ и за Капана. Много важен проект е този за изцяло обновяване на Донкуковата градина, където се подготвя проект по ЗОП. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Напълно потушен е пожарът на депото в Цалапица

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи  и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив  Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито.   Кметът подчерта..

публикувано на 03.08.24 в 15:48

Край! Въздухът над Пловдив вече е безопасен

Въздухът е чист, падат мерките заради пожара в депото край Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева.  По думите й,  на база данните от РИОСВ-Пловдив от последните 24 часа, съгласувано с РЗИ-Пловдив, се отменят препоръките към жителите на областта за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито за..

обновено на 03.08.24 в 15:03

Катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик блокира движението

Тежка катастрофа в Пазарджишкия участък на АМ „Тракия“, в района на 73 км. предизвика задръстване на движението в посока София.  Тя е станала към 13.15 ч., има и пострадали.  Блъснали са се джип БМВ и лек Фолксваген. Очаква се в резултат на това и акцията по спасяване на хората, движението в участъка да бъде силно затруднено.  В звуковия файл..

публикувано на 03.08.24 в 14:18

Момченце от Пловдив прегазено на плажа в Созопол

Тежко остава състоянието на детето, което бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.  Момченцето е от Пловдив, на 9 години, дошло на почивка със семейството си в Созопол,..

обновено на 03.08.24 в 12:23

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква леко замърсяване

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 11:41