Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За проекта „Вечен“ във „Вход свободен“

| обновено на 19.09.19 в 09:29

„Вечността не е нищо друго освен безкрайно време, а безкрайността е безкрайно пространство.“

Говорим за проекта „Вечен“ с Камила Шейнох от Полша и с Ваня Грозданова, от Пловдив 2019. Той е свързан с мемориален комплекс „Братска могила“ в Пловдив и стартира в събота, от 19 часа. Как си представяте това място, като космически кораб?

Психологът Даниел Троев обяснява стремежа на собствения ни мозъкът, да ни направи нещастни. Защо се получава така?

В рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ с Жоро Пеев, може би, ще разберете тайната на щастието...

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

"Точно днес" - петъчно търсим новото!

Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. На дистанция от три месеца, за лечението на болните в Инфекциозна клиника, за мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева , от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински университет - Пловдив, тя е от..

публикувано на 04.06.20 в 16:32

"Ден след ден" към актуалното на 4 юни

На 15 юни отпадат всички ограничения, свързани с разпространението на коронавируса у нас, стана ясно на днешния, последен брифинг на Националния оперативен щаб. След близо 3 месеца живот в извънредно положение по време на пандемия, как се отрази това на хората с хронични заболявания? Темата ще коментираме с Пенка Георгиева , председател на..

публикувано на 04.06.20 в 14:23

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 04.06.20 в 13:55

"Вход свободен" - жажда за лято

Лятнана ваканция за най-малките вече е факт и са на лице и списъците с книги, които децата трябва да прочетат през лятото. За това ще обърнем внимание на ползите от четенето.  Ще направим и летен списък с нещата, които задължително трябва да имате за най-горещия сезон.  Днес ще ви срещнем и с психолога Георги Станков. Той ще ни разкаже за тематичната..

обновено на 04.06.20 в 09:27

Употреби и цели в „Точно днес „

Затихваща, или все още  е застрашителна опашката  на Ковид 19 – актуална информация от  НОЩ в 8 часа . От практиката на личния лекар:    какво се промени за лекарите и пациентите след пандемията. Разговор с д-р Николай Влахов от второ ДКЦ –Пловди в. Власт и религия. Щ е се промени ли статутът на бившата християнска базилика „Св...

публикувано на 03.06.20 в 17:02