Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден на отворените улици" във "Вход свободен"

В последния работен ден от седмицата ще говорим за кино, за най-смелите зодии и за много събития. 

Гергана Ангелова ще ни разкаже повече за "Ден на отворените улици". 

Срещаме се и с адвокат Владимира Трачева, която ще ни сподели повече за Зонта International.

За финал ще се потопим в света на книгите с рубриката "Четем с радио Пловдив".

Бъдете с нас, след новините в 12. 

Още от категорията

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06

Сметки "Ден след ден"

На днешното заседание на Националния тристранен съвет не бе постигнато съгласие по искането на бизнес организациите по-ниските ставки ДДС, въведени заради пандемията,  да се разпрострат върху всички продавани храни и безалкохолни напитки, а не само върху тезиq сервирани в заведенията. КНСБ смятат, че нивото на налога трябва да се увеличи от 9 на..

публикувано на 06.12.21 в 14:41

"Следобед с Едит" днес е "Следобед с Ники"

Ника, Нико, Нина, Нино, Николайки и Николайчовци - обединявайте се! 🐟 Днес отбелязваме един от най - обичаните български празници - Никулден! 🐠 Морска ни е тематиката, а аз мисля да се прекръстя на Николетка, само за днешния ден. Очаквам вашите честитки, поздравления и пожелания на тел. 032 632 400 и 60 58 60 ☎ 🎉 Тържественото ефирно ядене на шаран..

публикувано на 06.12.21 в 13:05

Честит Никулден с "Вход свободен"

На 6-ти декември по хилядолетна традиция Българската православмна църква чества св. Николай Мираклийски покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода, а също на търговците и банкерите.  Народът вярва , че св. Николай донася снега и истинската снежна  зима започва точно  след тази дата. Честит празник на всички..

публикувано на 06.12.21 в 09:01

"Точно днес" на Никулден

“Точно днес” на 6-ти декември: Деня на Св. Николай ще проследим с репортаж от храмовия празник на църквата в Пловдив и литургията, отслужена от именика митрополит Николай. От понеделник започва връщането и на учениците от 5-ти до 12-ти клас в класните стаи. Колко от тях ще се върнат и колко ще останат вкъщи, питаме началник на РУО-Пловдив..

публикувано на 05.12.21 в 16:44
Подкасти от БНР