Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делници и празници "Ден след ден"

МВР Пловдив затяга контрола върху движението по пътищата през почивните дни.  Допълнителни мерки за сигурност се въвеждат за отбелязването на Деня на независимостта на България. Къде ще има засилено полицейско присъствие и как ще бъде обезпечен общественият ред, а също и безопасността на движение в Пловдив и региона? Мерките ще огласи инспектор Ботьо Гергинов от пловдивската „Пътна полиция“. За тях и за пътнотранспортната обстановка ще е обобщението на Паолина Комсалова.

Ще погледнем към рушащото се повече от 20 години кино „Космос“ в Пловдив, но с надежда за скорошна промяна. Макар и бавно, движение напред има. Жури утвърди идеен проект за основен ремонт на сградата на ул. "Гладстон". Победител в обществената поръчка е пловдивското проектантско бюро „Тектоника-Б“. Предстои сключване на договор за изработване на технически проект. Какво предвижда проектът за обновяване на емблематичната сграда от 60-те години на миналия век? Разговорът ще е с архитект Димитър Балджиев, един от тримата автори на идейния проект- победител.

Продължава издигането на кандидати за участие в местните избори за кметове и общински съветници през октомври. Днес в Пловдив бяха огласени две нови кандидатури.

Партия „Воля“ влезе в битката за кмет на Пловдив, издигайки инж. Никола Цветков за кандидат-кмет и огласявайки листа за общински съветници. Кой е Цветков, какви са приоритетите и „слабите му места“ – репортажът е на Веселина Пеева.

Севдалин Палаузов представя кандидата за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Подкрепата за нея е от местната Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна”.

Защо известният пловдивски уролог проф. Димитър Шишков излиза от листата общински съветници на ГЕРБ в Пловдив? Как се редят листи и как се прави политика – с професора разговаря Неда Велкова.

И още:

Видео изкуство от цял свят се събира в Пловдив за участие в десетото издание на „Фасада видео фестивал 2019“. В три поредни вечери – от днес до неделя, пространството пред Лапидариума в Стария град ще оживее. На светлинния екран, в който ще се превърне фасадата, ще бъдат показани 57 филма на видео творци от 19 държави. В аванс на видео фестивала, който се открива тази вечер, ще ни отведе Нели Бистрашка.

Ще отидем и на кулинарен фестивал, който предлага храна за всички сетива. С Димитър Владимиров ще се разходим на Малката главна в Пловдив, където се провежда Mood for Food Street Fest 2019 – или нещо като уличен фестивал „Наслада от храната“.

Бъдете с програма "Ден след ден" от 15 до 17 часа в днешния петък.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10