Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив съсипа Берое с 3:0

Локомотив (Пловдив) тотално надигра  Берое при домакинската си победа с 3:0. Георги Илиев и Бирсент Карагерен през първото полувреме и Ален Ожболт след почивката отбелязаха попаденията.

 Отличен мач за Локомотив направи ветеранът Георги Илиев, който откри резултата, а след това подаде на Бирсент Карагарен за втория гол.

Първата опасност в мача дойде още в петата минута. Тогава Георги Илиев удари гредата зад Душан Перниш след технично изпълнение от пряк свободен удар. Последваха равностойни минути без особено много опасни влизания в наказателното поле на нито един от двата състава. Така се стигна до 29-ата минута, когато пресата на домакините даде резултат и Берое загуби топката в собствената си половина. Димитър Илиев центрира отдясно, Ален Ожболт не успя да засече, но от задна позиция Илиев дебнеше и прати топката в мрежата на празна врата.

Десетина минути по-късно резултатът вече беше 2:0. При една контраатака Георги Илиев намери нахлуващия в наказателното поле Бирсент Карагарен, който без да се бави с диагонален удар удвои.

През втората част Локомотив продължи да доминира, но ситуциите пред Перниш не бяха особено много. Берое от своя страна също не застраши кой знае колко много Мартин Луков.

В 85-ата минута обаче резултатът вече беше 3:0 в полза на домакините. Ожболт се оказа на позиция сам срещу вратаря и след като напредна към него технично го прехвърли.

В този момент мачът свърши. Имаше още няколко атаки на гостите, колкото за протокола. В последната ситуация от двубоя Ожболт вкара топката във вратата, но се оказа в засада. 4:0 нямаше да бъде незаслужен резултат.

Бруно Акрапович изцяло надигра Александър Томаш. Наставникът на черно-белите се оказа отлична находка за родния футбол.

С този успех Локомотив излезе отново на трето място с 20 точки, изпреварвайки ЦСКА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36