Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Eсенно кресчендо "Точно днес"

Птиците продължават да отлитат обичайно по това времена юг, а ние започваме седмица, в която вторник е като понеделник. Започва да прилича на обичайност, след толкова премествания, сваляния и не/възстановявания, мълчания и липси за мълчанията, номинации,протакания и т.н.

Горещината на есенното политическо време също е обичайна – в предизборния контекст. Как са ситуирани кандидатурите на този етап, открояват ли се победителите и аутсайдерите, знаковите места и спорните сюжети. Интервю с политолога проф.Александър Маринов.

Ще придобием ли по европейски маниер, ако се приеме идеята на Асоциацията на индустриалния капитал, първите три дни от болничните да не се заплащат на боледуващия.Коментар на Ваня Григорова икономически експерт от "Подкрепа".

По темата за осиновяването е разговорът с Недка Петрова директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив и експерт-координатор на Националния алинас за социална отговорност. Тя ще участва в дискусионен форум „Гласът на осиновеното дете“. 

За Х-та юбилейна Младежка  национална среща в Пазарджик разказва координаторът Даниел Джинсов. 

В зона Култура галеристката на „Възраждане“ Красимира Алексиева представя изложбата на графика доц.Владимир Генадиев в галерия „Възраждане“.

Джазменът Веселин Николов гостува в „Добро утро, ден!“

„Точно днес“. Вторник 24 септември. От 6 до 9.30


Още от категорията

Венци Мартинов и Венета Козарева в „Алтер его“

Вицмейкърът и шоумен тип „тежка артилерия“ Венци Мартинов ще бъде специален гост в „Алтер его“ тази събота! Подгответе се за ударна доза усмивки, както и за сериозни послания по темата за хумора и цензурата по времето на социализма с намек за  политическата коректност днес.  По този щекотлив въпрос ще се включи и Венета Георгиева – Козарева,..

обновено на 16.01.21 в 10:32

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37