Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полезни храни за сезона във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с характерните черти на зодията, която владее от 24 септември до 23 октомври - Везни. 

Ще се запознаем с много любопитни факти около животно, което е главен герой в много от българските народни приказки. Сигурно вече се досещате. 

В делничния ден ще ви представим списък с полезни храни, характерни за настъпилия сезон. 

Ще отбележим и най-живописните места по света. 

В минутите след 13.00 часа ще разговаряме с Гергана Кабаиванова за откриването на есенния сезон на Фермерски пазар "Пендар".

И за финал ще говорим за това как споровете, възникнали между двама влюбени, могат да укрепят техните отношения. 

Очаквайте ни след новините в 12. 

Още от категорията

„Алтер его” - решаваме въпроса „Кой кого?“

Поредна поредица от двубои очаквайте в „Алтер его“ тази събота! Събрали сме още от творческите сблъсъци между водещия Петър Краевски и алтер егото му Краю Петровски. Ако ни слушате, знаете, че единият поддържа лирическата линия със свои стихове от „Сомнамбул“, „Изгорени писма“ и „Хумус“, а другият залага всичко на хумора и сатирата от книгата „Ало,..

обновено на 16.10.21 в 10:28

Великите европейци - Пол Дирак

Пол Дирак е сред най-великите физици на света, до Нютон и Айнщайн, но e известен най-вече в професионалните среди. Широката публика знае Хайзенберг или Шрьодингер, но защо Дирак е в тази висока компания?  Ами той има едно уравнение. За разбирането му е нужен сложен математически апарат и широката публика се прави на разсеяна.  А Дирак се гордее...

обновено на 16.10.21 в 10:10

"Добро утро, ден!" с Тенчо Дерекювлиев

Филолог българист по университетска диплома, автор на десетки научни текстове и журналист. Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е Тенчо Дерекювлиев .  Журналистическата си кариера започва като спортен журналист. В академичните среди е познат като преподавател по български език на чуждестранни студенти в Университета по хранителни технологии в..

обновено на 15.10.21 в 17:06

Проблеми и "зелени" идеи в "Ден след ден" на 15 октомври

Заложените планове на Зелената сделка в Европа надхвърлят възможностите на България. За това предупреди служебният премиер Стефан Янев на енергиен форум в София, с участието на изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия с ресор „Европейски зелен пакт“ Франс Тимерманс. Темата има много и различни аспекти, а в днешното предаване..

публикувано на 15.10.21 в 14:38

"Вход свободен" - за незрящите с грижа и съпричастие

На 15 октомври отбелязваме Международния ден на белия бастун. Само в България има над 18 000 незрящи хора. Как да улесним живота на тези наши съграждани? Какво има да се направи още за тяхната пълноценна интеграция ще се опитаме да отговорим в днешното издание на "Вход свободен". Поетесата Ина Ининова ще представи новата си детска книга "Камила,..

публикувано на 15.10.21 в 09:43