Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ден на музиката и поезията във "Вход свободен"

| обновено на 01.10.19 в 09:32

1-ви октомври е ден с много лица. 

Ще разгледаме днешния ден като: Ден на музиката, на поезията, на архитекта и на възрастните хора. 

Ще ви срещнем и с Явор Кунчев. Той, от своя страна, ще ни разкаже повече за фестивала "Love Swing Dance", който ще стартира на 3-ти октомври. 

След 13.00 часа, ще обърнем внимание на Деня на поезията в България. В тази връзка, колежката Дора Башакова ще ни срещне с Розалия Александрова – преподавател, поетеса и член на Дружеството на писателите в Пловдив. 

Ще се потопим в света на колегата Жоро Пеев и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, както и рубриката „Кино“, в която днес ще научим заглавията на 10-те най-гледани филма, които са оставили следа във всеки един от нас. 

Започваме след новините в 12. 
Още от категорията

Рубрика "Арменски Поп" - обади се, оплачи се!

Само втори декември е, а вече си чул Марая 10 пъти? 🤯 Обичаш лятото, а пак е зима? 🥶  Или пък ти е писнало някой да ти прецаква коледния дух с нацупена физиономия? 🎄   За каквото щеш мрънкай ти, мрънкай на воля, помрънкай си на моите честоти!  🙃 🧙 Рубрика "Арменски поп", всеки четвъртък в "Следобед с Едит",  дава воля на всички твои недоволства! 😤..

публикувано на 02.12.21 в 13:05

Любопитен четвъртък с „Вход свободен“

Днес, говорим за новата 2022-ра година. Астрологът и художник Георги Терзиев ще ни разкаже за някои важни аспекти, и как да ги тълкуваме. Психологът Даниел Нинов, коментира самоконтрола като част от личността на човека, в рубриката „Брейнсторминг“.  Разбира се, в движение се интересуваме и от други събития и случки, които могат да..

обновено на 02.12.21 в 09:36

Ден преди старта - "Точно днес"

Обратното броене до конфигурирането на 47-я български Парламент най-после и в залата,  на която четем „Съединението прави силата“, чувствително напредна. В последните изтичащи минути до произнасяне на клетвата  новите депутати са призвани успешно да се ориентират в системата от ценности за държавата и за нацията. Да  бъдат смели мечтатели  и..

публикувано на 01.12.21 в 16:37
Залата с динозаврите, Природонаучен музей Пловдив

СПИН, COVID-19, фалш, изкуство и динозаври в "Ден след ден"

На 1 декември, международният ден за борба със СПИН, в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ ще чуете: Колко българи от Централна и Южна България се лекуват от ХИВ вируса в пловдивскта болница „Св. Георги“, която е един от общо петте центъра в страната за лечение на пациенти със СПИН и дали коронавирусът повлия на страдащите..

публикувано на 01.12.21 в 14:26

Коледното настроение завладява "Следобед с Едит"

🎄Вече ми е коледно! 🎄 А вие к олко песни знаете, в чието заглавие да присъства думата "декември"? 🤔 Аз се сещам поне за 10, но няма да ви ги пусна всички днес! 🤣 Освен за музика,. на 1ви декември в "Следобед с Едит" си говорим за уютните споделени вечери, горещ чай, елхата на центъра в Пловдив и с колко ни се вдига сметката за тока, заради коледните..

публикувано на 01.12.21 в 13:05
Подкасти от БНР