Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Маската и нейното развитие през годините“ във "Вход свободен"

| обновено на 03.10.19 в 10:50

Днешният 3-ти октомври е ден на нашите скъпи баби и дядовци. Отбелязва се в над 30 държави по света. Защо имаме такава голяма връзка с родителите на нашите родители? Ще разберем в днешното предаване. 

Ще ви срещнем с Александър Алексиев, председател на читалище „Честолюбие“ 2010 година в град Раковски. Той ще ни разкаже повече за заключителния етап от проекта „Маската и нейното развитие през годините“, който представя символиката на традиционните ястия и не само.

В минутите след 13.00 часа пък, ще ви запознаем с още едно предстоящо събитие. В разговора ни с Жаклина Жекова, ще научите повече за изложбата „Графема“, която поставя своя старт в утрешния петъчен ден, както и за предстоящите работилнички по калиграфия, които стартират на 12-ти октомври. 

Какъв ще е днешният коментар на колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци"? Бъдете с нас до 14.00 часа, за да разберем. 

Започваме след новините в 12.
Още от категорията

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06

Сметки "Ден след ден"

На днешното заседание на Националния тристранен съвет не бе постигнато съгласие по искането на бизнес организациите по-ниските ставки ДДС, въведени заради пандемията,  да се разпрострат върху всички продавани храни и безалкохолни напитки, а не само върху тезиq сервирани в заведенията. КНСБ смятат, че нивото на налога трябва да се увеличи от 9 на..

публикувано на 06.12.21 в 14:41

"Следобед с Едит" днес е "Следобед с Ники"

Ника, Нико, Нина, Нино, Николайки и Николайчовци - обединявайте се! 🐟 Днес отбелязваме един от най - обичаните български празници - Никулден! 🐠 Морска ни е тематиката, а аз мисля да се прекръстя на Николетка, само за днешния ден. Очаквам вашите честитки, поздравления и пожелания на тел. 032 632 400 и 60 58 60 ☎ 🎉 Тържественото ефирно ядене на шаран..

публикувано на 06.12.21 в 13:05

Честит Никулден с "Вход свободен"

На 6-ти декември по хилядолетна традиция Българската православмна църква чества св. Николай Мираклийски покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода, а също на търговците и банкерите.  Народът вярва , че св. Николай донася снега и истинската снежна  зима започва точно  след тази дата. Честит празник на всички..

публикувано на 06.12.21 в 09:01

"Точно днес" на Никулден

“Точно днес” на 6-ти декември: Деня на Св. Николай ще проследим с репортаж от храмовия празник на църквата в Пловдив и литургията, отслужена от именика митрополит Николай. От понеделник започва връщането и на учениците от 5-ти до 12-ти клас в класните стаи. Колко от тях ще се върнат и колко ще останат вкъщи, питаме началник на РУО-Пловдив..

публикувано на 05.12.21 в 16:44
Подкасти от БНР