Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Ден след ден“ на 3 октомври – приказки за големи и малки

Кой не обича приказки? Да слуша, да помни, да разказва.. 

Приказки за добри и лоши, за минало и бъдеще, за измислено и реално. Приказки от живота, който живеем... 

Какво ще напише третия ден на октомври? Разказваме го в 120 минути в програма „Ден след ден".

Последна сесия на Общински съвет на Пловдив.

Инвестиции в очакване и бъдещето на автомобилната индустрия в България дискутирини  на конференцията „ Индустрия 4.0“.

Защо прокуратурата разследва автошколи в Пловдив, обучавали шофьори "на книга" ?

И още към автомобилната тема, но с акцент превенция на катастрофите и повишаване знанията за пътна безопасност сред най-малките.За първи път в града  се проведе образователния концерт  „Детска усмивка“.

И утринна приказка за тригодишните малчугани в ЦДГ за да се адаптират по-лесно към промяната и бъдещия учебен процес – за проекта на МОН ще чуем от  доц. Емил Бузов – директор на Педагогическия колеж в Плевен.

Как ще завърши историята за парите в здравеопазването преди националния протест на медицинските специалисти, организиран от КНСБ и БАПЗГ – д-р Иван Кокалов, заместник-председател на синдиката и член на НС на НЗОК

На финала - с почит и признателност към най- големите дарители в историята ни -братята Евлоги и Христо Георгиеви.


Още от категорията

Цветове и страсти „Точно днес“

Политическата битка в ковид година на избори обещава да е ожесточена. В утрото на 19 януари ще проследим цветове и страсти, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Отчитат ли педиатрите увеличение на болните от Covid-19 деца в Пловдив и как могат да се избегнат тежки усложнения при малките пациенти? Началникът на Детска клиника..

публикувано на 18.01.21 в 16:16

Горещ студ "Ден след ден"

„Ледена река“ затвори пътя от Смолян до Пампорово - заради заледяването на избиваща от запушена шахта вода, трафикът се отклонява през Рожен. От студ замръзна водата и в единствената водоноска в село Брестовица, жителите твърдят, че са в хуманитарна криза. Пак заради студа „замръзна“ и срутището в село Дряново в община Лъки. При първото..

публикувано на 18.01.21 в 14:53

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

публикувано на 18.01.21 в 14:09

"Вход свободен" - пълноценно общуване и снежни човеци

Разнообразна и вълнуваща се очаква да бъде седмицата пред нас! Не може да бъде иначе щом в първия й ден, без капка шега,  празнуваме международно снежния човек! Подробности от историята на този обичан герой ще споделим, между поканите за концерт и една поредица, която цели да даде стимул на пълноценното общуване между родители и деца!..

обновено на 18.01.21 в 10:05

По кой път вървим „Точно днес“

Възстановен е   плановият прием в болниците . След ограниченията и отлаганията на плановите операции поради ковид-атаките, в какво състояние са болничните заведения и с каква готовност. Събеседник ще бъде д-р Динчо Генев директор на МБАЛ „Пловдив“. Донякъде  се вдига завесата и за образоващите се в областта на изкуствата и практическите..

обновено на 17.01.21 в 17:07