Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" не пускаме лятото да си отиде с "Mamma mia"

| обновено на 11.10.19 в 16:59

„Ние отново сме тук“ така се нарича втората чест на филма "Mamma mia" чийто саундтрак ви предлагаме в събота в "Звукът на киното". 


В холивудската продукция звездите Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стийл Скарсгард отново пеят неостаряващите хитове на АББА. 

Към тях този път се присъединява и Шер. Като прибавим към прекрасната музика и гледките на приказните гръцки плажове, филмът се превръща в незабравимо преживяване, въпреки че няма успехът на първата част на "Mamma mia".

Втората част на мюзикъла очаквано насочва обектива върху младата Софи, в чиято роля е Аманда Сийфрид. Лентата разказва и историята за младостта на героите, събрали се на слънчевия гръцки остров години по-късно. 

В "Звукът на киното" ще чуете още от парчета на легендарната шведска четворка АББА, които не бяха включени в първата лента от 2008 година.


Още от категорията

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „ Лицата на Пловдив “ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола..

обновено на 20.01.21 в 16:57

Светът и ние в "Ден след ден"

Денят, в който светът гледа към смяната на върха в САЩ, и ние ще ориентираме три от разговорите в предаването към политиките, които новият стопанин на Белия дом ще води – в областта на външните работи, на сигурността и на борбата с климатичните промени. Ще обясним как започва новата трансформация на ковид – леглата в Пловдив и областта, след..

публикувано на 20.01.21 в 14:30

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 20.01.21 в 14:01

Навици и кино във „Вход свободен“

Заедно сме до 14. Очаквайте рубриката „За и против“, с Дарина Иванова. Темата е нарочното трениране на волята и някои навици. Да или не? Кое е по-добре за нас? Говорим и за филма „Кируна“, безплатно и онлайн, утре от 20 часа, във Фейсбук. Чешкият документален филм, представя историите на хора сблъскали се с необичаен проблем, желязната..

обновено на 20.01.21 в 09:29

Относителната тежест на фактите "Точно днес"

Ковид- 19 и новите въпроси, които поставя животът в епидемия. Всеки пети новозаразен носи новия и по- заразен щам на вируса, каза проф. Мутафчийски, помислете как да отворят заведенията, каза примиерът Борисов, ще отворим и без заповед, заплашиха собствениците, няма да се подадем на изнудване е мнението на здравния министър.... Нещо друго, за да се..

публикувано на 19.01.21 в 16:49