Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" не пускаме лятото да си отиде с "Mamma mia"

| обновено на 11.10.19 в 16:59

„Ние отново сме тук“ така се нарича втората чест на филма "Mamma mia" чийто саундтрак ви предлагаме в събота в "Звукът на киното". 


В холивудската продукция звездите Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стийл Скарсгард отново пеят неостаряващите хитове на АББА. 

Към тях този път се присъединява и Шер. Като прибавим към прекрасната музика и гледките на приказните гръцки плажове, филмът се превръща в незабравимо преживяване, въпреки че няма успехът на първата част на "Mamma mia".

Втората част на мюзикъла очаквано насочва обектива върху младата Софи, в чиято роля е Аманда Сийфрид. Лентата разказва и историята за младостта на героите, събрали се на слънчевия гръцки остров години по-късно. 

В "Звукът на киното" ще чуете още от парчета на легендарната шведска четворка АББА, които не бяха включени в първата лента от 2008 година.


Още от категорията

Властта, книгите, здравето "Точно днес"

В понеделник отваряме новата седмица с това, което тя заварва и това, което очаква. Стрелча и Септемри избираха кмет. Как избраните ще отговорят на очакванията - ще ги чуем до 9.30 часа. За властта - титуляри и претенденти - ще разговаряме и с  доцента по социология Цветозар Томов .  За пътя към властта в държавата и в партията ще е интервюто с Петър..

публикувано на 27.09.20 в 17:51

Клуб "Неделя" - време за приключения

От 1980-ма година насам на днешния ден отбелязвам деня на туризма. Някои от темите през годините са били: "Приносът на туризма за опазване на културното наследство, световния мир и взаимното разбирателство", "Туризмът и качеството на живот", "Най-доброто пътуване: добри гости и добри домакини“," Екотуризмът - ключ към устойчиво развитие ","..

обновено на 27.09.20 в 11:18

Приказни и октомврийски истории в „Шейкър“

Отиде си лятото и дойде есента, а месец октомври толкова много ни напомня за това. Днес си говорим за изненадите на октомври, в астробюлетина със Стефи Недевска. Дойде му времето. За българските, сакрални, вълшебни приказки, говорим със Спас Мавров, писател и изследовател. Какво послание ни носят? Как да ги тълкуваме, по правилния начин?..

обновено на 26.09.20 в 16:34

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 25.09.20 в 17:03

Пътуваме до две села и през ковид-кризата в "Ден след ден"

В първия есенен и последния за септември петък, който оказва се е и Световен ден на белия дроб в "Ден след ден" ще разгледаме темата за COVID-19 от три различни страни: Експертно-аналитична - с разговор в ефир с пулмолога д-р Александър Симидчиев, който освен че е член на Националния кризисен щаб, председателства и сдружение "Въздух за здраве"...

публикувано на 25.09.20 в 14:29