Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

България е лаборатория за телепопулизъм

Партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ предизвика различни реакции и коментари. Предстои ли ново шоу на политическата сцена – интервю с доцент Антоний Гълъбов.

Тази политическа формация, е изградена върху основата на частна корпорация. Тепърва трябва да докаже капацитет като политически субект, тоест – трябва да е в състояние да подготви и лансира компетентни управленци, трябва да е в състояние да структурира смислена политически програма, тъй като очевидно текста на Иво Сиромахов не може да е политическа програма, коментира Антоний Гълъбов.

България е лаборатория за телепопулизъм, категоричен е Гълъбов. Той припомни, че има телевизии, които са се превърнали в политически партии. А сега  - частен корпоративен субект, който през телевизия се превръща в партия.

В случая става въпрос за политически инженеринг на един корпоративен субект. Хората, които се занимават с политически инженеринг, много добре разбират, че има пространство, в което една подобна политическа формация може да постигне някакъв резултат, коментира доцент Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Можеше да се комуникира с престилка, а не - с униформа

„Очаквах премиерът да не пропусне възможността да ни благодари, защото представям 15 членове на Медицинския експертен съвет и над 60 консултанти  и наши сътрудници от цяла България. Ние се появихме във важен момент за цялата държава  и работихме безкористно.“ Това заяви председателят на Националния медицински щаб и професор по белодробни..

обновено на 05.06.20 в 16:43

Коронакризата ни даде възможност за е-образованието

Виртуална панорама на професионалното образование организира Регионалното управление на образованието. Целта на онлайн изложението е кариерно ориентиране на кандидат-гимназистите. За първи път седмокласниците и техните родители ще могат да се ориентират в избора си на професионално образование – заяви в интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

Жалбите скочиха рязко през последните месеци

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати информация до председателя на парламента Цвета Караянчева и председателката на правната комисия Анна Александрова във връзка с многобройните жалби, в които гражданите се оплакват от тормоза, който им оказват фирмите за събиране на вземания (колекторите) и фирмите за бързи кредити.  Доц. Ковачева подчертава, че..

публикувано на 05.06.20 в 14:15

Опасността от коронавируса не е преминала, с маски на закрито

Регистрираните нови случаи с коронавирус у нас са 34, според данните на  https://coronavirus.bg/bg/ Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. За мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева  от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински..

обновено на 05.06.20 в 11:13
Георги Киряков

Разцеплението в ГЕРБ е като това някога в СДС, и в БСП

Накъде след комиксите на Божков, неадекватността на КЕВР за цените на горивата, за НОЩ и оставаща активност, за властта и реакциите в криза, разговор с политолога  Георги Киряков .  Той отбеляза, че особено важна за част от българските потребители е темата за цената на парното, защото тя е поставена в контекста на намаляване на цените на газа и..

публикувано на 05.06.20 в 08:54