Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Образи и отражения "Ден след ден"

Психозата с отнемането на децата от родителите като предизборен инструмент – кой е „мозъкът“ и кой се поддава на подобни провокации? Друг вид Костинбродска афера ли е истерията с децата, както твърди премиерът? Темата ще коментираме със „специалиста“ по изборите, математика проф. Михаил Константинов.

„Тежък балотаж с неясен изход“ – така изследователска агенция „Неохрон“ прогнозира предстоящите местни избори в Пловдив. Резултатите от изследването „очи в очи“ на 730 пълнолетни жители на Пловдив на агенцията, направено в първата седмица на октомври, обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Ральо Ралев, когото прокуратурата разследва за корупционни престъпления, подаде оставка като кмет на пловдивския район „Северен“. За потвърждение и за последващите процедури по тази оставка Веселина Пеева разговаря с председателката на Обинския съвет в Пловдив Савина Петкова.

19-годишният шофьор, който блъсна колата си в електрически стълб и уби двама младежи от Столипиново, остава за постоянно в ареста. За преценката на съда, че постъпката на Огнян Дебелаков е с особено високата степен на обществена опасност, както и още информация за тежката катастрофа, станала известна в съдебна зала, е репортажът на Севдалин Палаузов.

И още:

За риска от въвеждането на мрежите от пето поколение 5 G говорим със специалиста по ДНК и молекулярна генетика проф. д-р Георги Милошев, ръководител на лаборатория по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология в  БАН.

Вярно ли е твърдението, че българската индустрия далеч не е 4.0, дори в момента е в началото на 3.0? За предупрежденията на бизнеса, отправени по време на годишната дискусия "Среща на бизнеса в Пловдив и региона", разговаряме с Красен Кръстев, управител на компания за производство на детайли за бяла техника и за автомобилната индустрия, базирана в Куклен край Пловдив.

Какви инициативи предстоят и кога е кулминацията на честванията на  140-годишнината на Народна библиотека "Иван Вазов" – репортажът е на Галя Митева.

Бъдете в програма „Ден след ден“ и в днешната сряда, 9 октомври, от 15 до 17 часа!


Още от категорията

Властта, книгите, здравето "Точно днес"

В понеделник отваряме новата седмица с това, което тя заварва и това, което очаква. Стрелча и Септемри избираха кмет. Как избраните ще отговорят на очакванията - ще ги чуем до 9.30 часа. За властта - титуляри и претенденти - ще разговаряме и с  доцента по социология Цветозар Томов .  За пътя към властта в държавата и в партията ще е интервюто с Петър..

публикувано на 27.09.20 в 17:51

Клуб "Неделя" - време за приключения

От 1980-ма година насам на днешния ден отбелязвам деня на туризма. Някои от темите през годините са били: "Приносът на туризма за опазване на културното наследство, световния мир и взаимното разбирателство", "Туризмът и качеството на живот", "Най-доброто пътуване: добри гости и добри домакини“," Екотуризмът - ключ към устойчиво развитие ","..

обновено на 27.09.20 в 11:18

Приказни и октомврийски истории в „Шейкър“

Отиде си лятото и дойде есента, а месец октомври толкова много ни напомня за това. Днес си говорим за изненадите на октомври, в астробюлетина със Стефи Недевска. Дойде му времето. За българските, сакрални, вълшебни приказки, говорим със Спас Мавров, писател и изследовател. Какво послание ни носят? Как да ги тълкуваме, по правилния начин?..

обновено на 26.09.20 в 16:34

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 25.09.20 в 17:03

Пътуваме до две села и през ковид-кризата в "Ден след ден"

В първия есенен и последния за септември петък, който оказва се е и Световен ден на белия дроб в "Ден след ден" ще разгледаме темата за COVID-19 от три различни страни: Експертно-аналитична - с разговор в ефир с пулмолога д-р Александър Симидчиев, който освен че е член на Националния кризисен щаб, председателства и сдружение "Въздух за здраве"...

публикувано на 25.09.20 в 14:29