Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Щък тук-там" във "Вход свободен"

| обновено на 10.10.19 в 10:57

Ще стартираме днешното предаване с това как редовното спортуване помага на физическото ни здраве. 

Ще ви запознаем и с две предстоящи събития в Европейската столица на културата за 2019 година.

В разговор с Лина Райнова ще научим повече за едно много динамично събитие, което предстои на 11-ти и 12-ти октомври.

Със Стефка Цанева пък ще говорим за "Пътуваща изложба" на Института за международни отношения на Германия – IFA, която ще бъде представена за първи път в България.

Днешния делничен ден е време и за рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, така че не пропускайте коментара на колегата Жоро Пеев. 

Бъдете с нас след новините в 12. Още от категорията

"Вход свободен" - сетивно градско пътуване

В днешното предаване ще отправим поглед към това какво е красиво по света, където стереотипите са тотално различни. За едни надноремнето тегло, за други големите уши, а за трети – малките стъпала.  Ще дадем и някои идеи на родителите как да се забавляват със своите деца - тийнейджъри.  В днешното предаване ще ви срещнем с Михаил Димов - артистичен..

обновено на 28.09.20 в 09:27

Властта, книгите, здравето "Точно днес"

В понеделник отваряме новата седмица с това, което тя заварва и това, което очаква. Стрелча и Септемри избираха кмет. Как избраните ще отговорят на очакванията - ще ги чуем до 9.30 часа. За властта - титуляри и претенденти - ще разговаряме и с  доцента по социология Цветозар Томов .  За пътя към властта в държавата и в партията ще е интервюто с Петър..

публикувано на 27.09.20 в 17:51

Клуб "Неделя" - време за приключения

От 1980-ма година насам на днешния ден отбелязвам деня на туризма. Някои от темите през годините са били: "Приносът на туризма за опазване на културното наследство, световния мир и взаимното разбирателство", "Туризмът и качеството на живот", "Най-доброто пътуване: добри гости и добри домакини“," Екотуризмът - ключ към устойчиво развитие ","..

обновено на 27.09.20 в 11:18

Приказни и октомврийски истории в „Шейкър“

Отиде си лятото и дойде есента, а месец октомври толкова много ни напомня за това. Днес си говорим за изненадите на октомври, в астробюлетина със Стефи Недевска. Дойде му времето. За българските, сакрални, вълшебни приказки, говорим със Спас Мавров, писател и изследовател. Какво послание ни носят? Как да ги тълкуваме, по правилния начин?..

обновено на 26.09.20 в 16:34

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 25.09.20 в 17:03