Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българинът е мъдър и ще накаже манипулаторите

Снимка: БГНЕС


Анализаторът проф. Михаил Константинов определи като недостойна акция фалшивите новини за отнемане на децата от родителите. Това е заиграване със страховете на хората и спекулация с неща, които са абсолютно неверни. Това е разпространяване на долни лъжи. Абсолютно недостойна и лъжлива кампания. Тези, които са я организирали заслужват морален укор и може би по-тежки наказания, катогоричен е професорът -специалист по изборите.

Според него, ако има безспорни факти и със сигурност са установени виновниците, то имената им  трябва да бъдат съобщени.

Надявам се проверката да приключи бързо и да бъдат установени виновните, за да бъдат наказани. Аз не знам дали това е предизборна атака, но знам че това е недостойна акция и моят апел е виновните да  бъдат разкрити и наказани.

По думите му голяма част от новините, които циркулират  са  пълен "фейк". 

За голямо съжаление никой от нас не е гарантиран срещу такива лъжливи писания. 

Относно дали това е друг вид Костинбродска афера , както твърди премиерът,  проф. Михаил Константинов заяви:

За Костинброд има вече съдебно решение, така че дори според българския съд това  беше долна инсинуация. Това беше крайно недостойно нещо, в което участваха доста хора. 

Анализаторът изрази мнение, че кампанията за тези местни избори не е  най-долната кампания, водена до сега. 

Това е нормално мръсна кампания. Ако искате да видите какво се казва долна и  мръсна кампания вижте американските кампании.

Аз се надявам, че българският народ вече е мъдър и може да различи истината от лъжата и ще накаже  всички, които използват лъжи. Това наказание ще е на 27 октомври и на 3 ноември. Българинът ще направи своя информиран избор и ще накаже манипулаторите, категоричен е анализаторът.

Още от категорията

Превозвачите няма да пуснат градските автобуси до селата

През тази седмица бяха проведени разговори за възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва населените места в по-малките  съседните общини.  Срещата беше инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт. Основният..

публикувано на 29.05.20 в 15:00

Битката с фалшивите новини трябва да продължи

Предложените промени в Закона за радио и телевизия бяха отхвърлени на комисия, но това не означава, че няма да влязат в зала и че ние няма да продължим да се борим за тях. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Александър Сиди, депутат от „Обединени патриоти“. Народните представители от групата внесоха два законопроекта за промени - единият..

публикувано на 29.05.20 в 11:33

Очаква се бум на усложнени хронични заболявания

Може да се очаква бум на случаи на усложнени хронични заболявания, а също и на нови недиагностицирани заболявания, в това число и онкологични. Тази прогноза направи доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването и бивш заместник-министър на здравеопазването, който коментира последствията от спрения планов прием в лечебните..

публикувано на 29.05.20 в 10:49

С маска на матура, по девет души в класна стая на 1 юни

Уточнени са всички детайли за провеждането на държавните зрелостни изпити. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Вихра Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. В училището на матура ще се явяват 208 ученици. Тази година държавните зрелостни изпити ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, които бяха разпоредени..

публикувано на 29.05.20 в 10:14

Европейските милиарди са нероден Петко в България

България ще получи 11,7 милиарда евро , ако бъде одобренo предложението на Еврокмисията за седемгодишната рамка на ЕС. Предложеният седемгодишен бюджет е от 1,85 трилиона евро, като 750 млрд. евро са за фонда за възстановяване от пандемията. Оказва се, че България ще получи много повече, отколкото трябва да плати.  "Ако това стане факт,..

публикувано на 28.05.20 в 15:15