Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Страх, слухове, военна операция и изкуство в "Ден след ден"

В десетия ден на октомври в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" с теми за страх, фалшиви и истински новини и военна операция ще ви заведем в смесените махали и квартали у нас и в Сирия. А с теми за изкуството и посланията до поколенията след нас ще свържем световната столица на културата за всички времена Париж с Пловдив, европейската столица на културата тази година и Асеновград, където етнографският музей се готви за 30 годишен юбилей. 

Ще започнем обаче със страха. И не защото е световен ден на психичното здраве, а защото срещу управлението му стратегия може да предложат именно психолозите - още в началото на предаването по истерията около отнемане на деца от социалните служби ще чуем психологът Панайот Рандев.

Ще отприщи ли нов мигрантски поток към Европа военната операция на Турция в Северна Сирия "Извор на мира" - отговор ще потърсим от международния коментатор Нидал Алгафари. 

До Париж ще се разходим чрез участието на пловдивския художник Илиян Колев в Есенния салон за изящни изкуства, който се открива днес. В Пловдив, европейската столица на културата тази година, Живка Танчева ще ни разкаже за талантливия млад художник Сахак Касапян. А в Асеновград с капсулата на времето в двора на Етнографската къща ще ни заведе Емилия Куюмджиева.

Започваме пътуването през темите на деня точно след новините в 15:00 часа. Слушайте ни!

Още от категорията

"Точно днес" - проектите и фактите

Учениците са в класните стаи, някои вече учат вкъщи, заради заразени съученици с Ковид 19. Бавно напредваме по спиралата с предаване на вируса в училище. Д анните в седмичното сравнение за новите случаи казваме със старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов . Коментираме новостите във висшето образование, МОН..

публикувано на 24.09.20 в 15:46

Нови управленци и инвестиции - в "Ден след ден" на 24 септември

След два протеста и няколко смени в управлението, Комплексният онкологичен център в Пловдив има нов, макар и временен, управител. Това е педиатърът д-р Пламен Фотев, избран с гласовете на съветниците от ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ на днешната сесия на ОбС. С нов врид управител е още едно общинско здравно заведение – Спортният диспансер, чиито шеф става..

обновено на 24.09.20 в 14:36

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 24.09.20 в 14:31

"Вход Свободен" – свят от музика и спорт

Една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот, предстои в Пловдив и не само в града ни. Тазгодишното издание на  „Европейски ден на спорта в училище 2020“  обръща внимание на специалните теми  за допълнителни спортни игри в училищата посветени на..

обновено на 24.09.20 в 09:56

Време за бизнес и време за поезия "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в четвъртък говорим за какво - инвестиционните проекти на Пловдив - очакващ нов заем за инфраструктура и развиващ модерните технологии в индустриалната зона с модули за обучение и зелена икономика  - за заплатите и пенсиите - за и против увеличаването на минималната работна заплата и преизчисляване на парите за старост - за..

публикувано на 23.09.20 в 17:58