Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според проучване на "Неохрон"

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Зелената система е основният проблем за района

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.  

Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на района, като финансирането е от собствената програма на агенцията. Извадката е представителна, а анкетирането е извършено по домовете на хората чрез интервюта „очи в очи“.  

32 процента посочват необходимостта от нови паркове като основен проблем за района. Следват презастрояването на зелени площи и неуредиците с паркирането с по 23 процента и  сметището до КАТ (21 %). На второ място са инфраструкрурните проблеми.  

Престъпността в "Северен" е сред водещите проблеми за района за 13 % от анкетираните. Забелязват се отчетливи различия от становищата на жителите на други райони в града. 

На въпроса „Доволни ли сте от развитието на район "Северен" през последните 4 години“  категоричните положителни отговори са 19 %.  44 на сто посочват „Донякъде“, а 36 процента отговарят отрицателно и смятат, че районът е изоставен и има  много проблеми.

42 процента от анкетираните заявяват, че няма да гласуват за районен кмет, а 24 на сто още не са решили  дали и за кого. 10-процентна подкрепа получава кандидатът на ГЕРБ Стоян Алексиев, а след него с 6 процента е  Асен Костов от "Демократична България".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Диспут за развитието на Пловдив в новия мандат по Радио Пловдив

“ “ Развитие на общината през новия мандат” ” е темата на последния предизборен диспут по Радио Пловдив в тази кампания, който се проведе на 24 октомври, четвъртък.  Диспутът може да гледате  на Фейсбук страницата   на Радио Пловдив.  Водещ е Елена Крушкова.

публикувано на 23.10.19 в 10:39

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 21.10.19 в 15:57

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори. То ще се провежда от днес до сряда включително в палата № 3 на Международния Панаир, съобщават от общинската администрация. В първия ден ще бъдат обучени членовете на секционните избирателни комисии (СИК) от районите “Западен“ и район „Централен“.  Утре обучението ще продължи в районите..

обновено на 21.10.19 в 15:56

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Определят подвижните СИК-ове в Пловдив

Консултации за състава на подвижните секционни комисии за местните избори свиква днес кметът на община Пловдив.  Поканени са както парламентарно представените партии и коалиции, така и тези, които имат избрани евродепутати, но не са представени в Народното събрание.  Чрез подвижните секционни комисии могат да упражнят правото си на глас трудно..

публикувано на 14.10.19 в 07:22