В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

| обновено на 20.10.19 в 15:23

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя. Освен песента на Брайън Адамс "Have you ever really loved a women", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен. 

"Аз съм най-великият любовник на света. Правил съм любов с над хиляда жени. Миналия вторник навърших 21 години. Никоя жена не е напускала прегръдките ми незадоволена. Само една жена ме отхвърли, за мен обаче тя беше единствената, която имаше значение". 

Думите са на младеж, който смята, че е най-великият любовник на света и са изречени във незабравимия романтичен филм на Джеръми Ливън "Новият Дон Жуан". В ролята на младия любовник се превъплъщава холивудската звезда Джони Деп.

Другото звездно участие в лентата е на Марлон Брандо и Фей Дънъуй, а самият филм задава и отговаря на множество въпроси, свързани с любовта, взаимоотношенията и истинността на представите в една романтична връзка. От какво е направен духът ни? Какво са чувствата? За какво си заслужава да живееш? И за какво си заслужава да умреш?  

Сюжетът

Историята на един мъж, който се мисли за най-големия любовник на света... и хората, които се опитаха да го излекуват от това!

Известен психиатър попада на пациент, който се смята за Дон Жуан. Когато се заема със случая д-р Джак Миклър осъзнава, че този пациент не е като другите. Дните се нижат, а психиатърът все повече се убеждава, че фактът, че някой е по-различен не го прави непременно луд… „Дон Жуан“, чрез случките от живота си, които той разказва на д-р Миклър всеки ден, разкрива на психиатъра един нов свят, свят на любов, мечти и желание за живот!


Галерия

Още от категорията

В "Срещите" - за образованието и работната мотивация

"Защо образованието е важно?" е реторичен въпрос. Но въпросът: "Защо образователната система се проваля?" е абсолютно наложителен!  Днес в „Срещите”- кой и защо  произвежда демотивирана и безлична работна ръка? Слушайте в събота от 9.00 часа.

обновено на 06.12.19 в 18:18

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието "Вчера си е за вчера" , може би за да не се дублира с българската класика "Вчера", е с многопластови..

обновено на 06.12.19 в 18:08

„Ден след ден“ на Никулден

Животът винаги ни изненадва, особено в дни, определени да бъдат различни. Моментът изисква да честитим деня на Св. Николай Чудотворец, на имениците и в същото време да кажем сбогом на обичаната Стоянка Мутафова. Животът й е дълъг, следата неповторима, дано пътят й към небето бъде светъл. В предаването "Ден след ден" днес ще чуете откъс от нейно..

публикувано на 06.12.19 в 14:10

Баготворителност и музика във „Вход свободен“

На Никулден, говорим за благотворителност. Става дума за ежегодната инициатива на PTPI Smiles – Пловдив, ученическият клон на международната организация „Хора към хора“. Коментираме с психолога Емилия Крушков, която е ментор на учениците от PTPI Smiles – Пловдив. Събитието е коледният благотворителен базар на 7-ми и 8-ми декември, на улица „Капитан..

обновено на 06.12.19 в 10:15

И празнично, и делнично "Точно днес"

6 декември е. Специален ден за хиляди с името на Св. Николай Мирликийски - Чудотворец, за рибарите, за моряците и за банкерите и за всички, които ще го почетат с рибната трапеза "Точно днес".  На нея посвещаваме разговор в предаването с директора на Института по рибарство и аквакултури проф. Таня Хубенова. Кой и как произвежда риба у нас, кой я купува,..

публикувано на 05.12.19 в 17:18