Брекзит е колосална грешка

Винаги е грозно, когато се прави лоша реклама на България, коментира Сакскобургготски т. нар. расистки скандал след мача България – Англия

| обновено на 18.10.19 в 14:37

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума. Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки

По думите му, ако всяка една страна играе отделно на световната сцена, няма никакъв шанс и просто се заличава. Сакскобургготски призова да се гледа по – оптимистично и припомни, че обединена Европа се гради вече 60 години. 

Колосална грешка – така Симеон Сакскобургготски нарече напускането на Великобритания на Европейския съюз, но въпреки това изрази надежда разумът и прагматизмът да надделеят, що се отнася до целостта на съюза. Аз не знам на какво ще се опрат по – нататък, подчерта той и допълни, че британските граждани в другите европейски страни ще имат огромни затруднения.

Винаги е грозно, когато се прави лоша реклама на България – така Сакскобургготски коментира т. нар. расистки скандал след мача България – Англия. Той посочи, че става дума за изключения, за няколко души, а веднага са излезли грозни заглавия на първите страници на вестниците и по телевизиите. Грозно е подобни намеци да се правят тъкмо в България, защото мисля, че сме дали не малко уроци по толерантност, каза още Симеон Сакскобургготски. 

Той е категоричен, че скандалът няма нищо общо с футбола, а не бива и самият спорт да се осквернява с подобни прояви. Не мисля, че има помощ отвън, що се отнася до изфабрикуването на скандала, посочи Сакскобургготски и уточни, че не е привърженик на конспиративни теории.


Още от категорията

8-те лева на глас обслужват само големите партии

„ Гласуването за партийните субсидии в парламента беше абсолютно незаконно. В правилника пише, че прегласуване се прави само веднъж и резултатът ще взема за валиден “ – изтъкна в интервю за Радио Пловдив депутатът от ДПС Хамид Хамид, който е и член на правната парламентарна комисия. „ Тази договореност за 8-те лева на глас беше направена..

публикувано на 06.12.19 в 16:35

Сградата е клиент, всеки в нея дължи разходи и за общите части

Това не е финално решение. Всъщност, Европейският съд потвърждава, че практиката, която съществува към момента, е правилна и не противоречи на европейските директиви.  Това заяви пред Радио Пловдив говорителят на EVN Топлофикация Петър Костадинов . Коментарът му е по повод решението на  Европейския съд в Люксембург, че в секи собственик..

обновено на 06.12.19 в 16:22

Ловуват ли бракониери в двореца "Кричим"?

В парка на двореца "Кричим" се извършва незаконен нощен лов на бременни сърни и елени, след което те се разфасоват и продават. Това съобщи кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев по сигнали, получени тази сутрин от жители на село Куртово Конаре.  Сигналите бяха не само за нощен отстрел, а и за продажба на бременни сърни  на цени от 428..

публикувано на 06.12.19 в 16:16

Община "Родопи" спешно прави поръчки за гориво и храна в ДГ

Новият мандат в управлението на община "Родопи" започва работа със спешно обяви на обществени поръчки за храна  и отопление в детските градини и за зимно поддържане на пътищата, каза кметът Павел Михайлов . Той обяви, че заради  риска от това децата да останат на студено или да се стигне до затваряне на детски заведения е създаден кризисен щаб,..

обновено на 06.12.19 в 14:23

В Първенец не искат кариера за добив на пясък и чакъл

На общоселско събрание хората от Първенец решиха да се противопоставят на изграждането на кариера за добив на пясък и чакъл край селото.  Разрешение за проучване на обекта е дадено на фирмата  "Толи" ЕООД от 2011 година. Тогава то е публикувано само в Държавен вестник и поради неинформираност хората не са успели в 14 дневния срок да изразят..

обновено на 06.12.19 в 13:03