Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Теми в развитие в "Ден след ден" на 21 октомври

Една от рисунките в подлеза на СУ "Пейо Яворов" в Пловдив

Където има газопроводи, няма войни“. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция" Странджа". Как в най-скоро време България ще има 2 газови магистрали, които ще доведат до поевтиняване на синьото гориво – по темата ще говорим с енергийния експерт проф. Атанас Тасев.

Накъде след поредния инфарктен дебат за Брекзит и очакванията излизането на Великобритания от ЕС да се отложи за януари догодина? Как ще се отрази това на българските граждани в Обединеното кралство? Очаквайте по темата коментара на Весела Чернева, директор на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

И още:

Димитър Владимиров ни „води“ в СУ „Отец Паисий“ в Куклен, където децата вече учат букви и числа по интерактивен начин. А в Смолян тържествено бе открит първият в страната областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата, за който ще ни разкажат директорът на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ Николай Колев и секретарят на община Смолян Момчил Николов.

В Природонаучния музей в Пловдив бе открита изложбата с най-отровните риби в света – за това е репортажът на Веселина Пеева. Ще говорим и с художника Цветан Узунов, който изрисува с фолклорни мотиви един от подлезите в Пловдив.

Слушайте ни, ще бъде интересно!


Още от категорията

В работен ритъм с "Вход свободен"

Лятото чука на вратите и всеки иска да е в перфектната форма за плажа. Ще стартираме днешното предаване с една "щастлива диета".  Ще обърнем внимание и на модните тенденции.  Със Светлин Иванов ще говорим за завръщането на работа и преодоляването на пост-травматичното стресово разстройство и тревожност, причинени от пандемията с КОВИД-19.  Днес отново..

обновено на 03.06.20 в 09:31

„Точно днес“ – рестарт на здравеопазване и икономика

Пандемията от коронавирус в световен мащаб създаде сериозни трусове в най-важните системи на всяка държава. Как се случва възстановяването и какво да очакваме? Отговорите търсим в утрото на 3 юни, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч.: Връща ли се общинското здравеопазване към редовен ритъм на работа и предстои ли преструктуриране след..

публикувано на 02.06.20 в 16:25

За Свободата и паметта „Ден след ден“

Всяка година на 2 юни точно в 12 часа България спира. За две минути сирените в цялата страна ни призовават да си спомним и да благодарим за подвига на Христо Ботев и на всички, дали живота си за свободата на България. В Калофер - родния град на Христо Ботев, на възпоменателната церемония по повод 144-та годишнина от неговата гибел..

публикувано на 02.06.20 в 14:54

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 02.06.20 в 14:12

За добрите дела във „Вход свободен“

Добротата и милостта са необходими на героите. Днес говорим за една национална кампания, която се провежда за втора година, „Помогни на абитуриент в нужда“. Всъщност, кампанията е целогодишна, а годината особена. И, въпреки ситуацията, можете да се включите в кампанията, защото можем да бъдем добри и сърцати хора, винаги. Стефи Стаменова –..

обновено на 02.06.20 в 09:23