Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вход свободен" - до Монголия и обратно

| обновено на 24.10.19 в 09:34

Днес зодия Везни отстъпва своето място на зодия Скорпион. Именно в тази връзка днес ще говорим за някои характерни особености, присъщи на хората под този зодиакален знак. 

С Димитрина Къндева ще говорим за десетото юбилейно издание на турнира "Plovdiv Cup", който ще се проведе от 25-ти до 27-ми октомври. 

В минутите след 13.00 часа ще се потопим в света на Монголия. Какво е характерно за тази страна и най-вече за музикалните ритми, ще разберем от разговора ни с Антон Шнитер. 

Днешният делничен ден ще бъде съпроводен и с коментара на колегата Жоро Пеев в рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци". 

Започваме след новините в 12. 


Още от категорията

"Точно днес" на 25 май

След празника деловият ритъм ще ни подскаже важните теми, които ще коментираме в програма "Точно днес". - Цени, инфлация и антикризисни мерки, които да ги овладеят. Ще се получи ли търсеният ефект и ще го усети ли крайният потребител. Прогноза и анализ на Богомил Николов от "Активни потребители". - Изправя ли се светът пред ново здравно изпитание. След..

обновено на 24.05.22 в 16:56

Двойно по-светъл празник със "Следобед с Едит"

Здравейте, любими мои! 🌟 Честит Празник! ✍️ Днес по повод 24ти май сме заедно не един, а цели два часа, за да съм сигурна, че почивният ви ден е усмихнат и зареден! 🥳 ▶ В първата половина на предаването ще се посветим на малко история, а след 15ч. отделяме специално внимание на доста интересни факти свързани с азбуката ни! 📖 Научете повече, докато се..

публикувано на 24.05.22 в 13:00

"Вход свободен" на най- българския празник

На 24 май във "Вход свободен" почитаме светлото и свято дело на Солунските братя и тържествуващия им дух! Покланяме се на всички занайни и незнайни носители на пламъка на знанието и словото, на всички дейци на просветата и хората на изкуството, които поддържат вечно жива светлината на Българската култура! На най- българския празник нека да е слънчево и..

публикувано на 24.05.22 в 09:00

Върви, народе възродени - "Точно днес"

Върви, народе възродени -  като  молитва, изпитание и кръст, който всеки българин носи на 24 май.  Защото Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност вгражда в гените ни усещането за съдбовност, свобода и дълг, без давност във времето и зависимости от политическата конюнктура.  Защото..

публикувано на 23.05.22 в 17:24

"Ден след ден" на 23 май

Четенето на книги остава сред любимите занимания, въпреки прогнозите за отлив на интерес от писаното слово. Книгите обаче поскъпват, наред със стоките, които ни хранят физически. В същото време евродиректива препоръчва свръхнамалени или нулеви ставки на ДДС върху книгите именно с цел те да станат по-достъпни. По темата ще говорим с Десислава..

публикувано на 23.05.22 в 15:00