Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ще вземаме решенията си с категорично мнозинство

Разполагам с извлечение от 100% от протоколите, което означава, че печеля с 52%. С благодарност се обръщам към моите съграждани, които ме подкрепиха, заяви д-р Емил Кабаиванов, новият стар кмет на Община Карлово. 

  Направихме над 50 срещи със 7-8 000 граждани. Срещу нас имаше клеветническа кампания и това може би ни помогна да спечелим.  С клевети не се печели кампания, а с конструктивни решения.

Д-р Кабаиванов подчерта, че ще започне работа най-напред  по европейските проекти, които вече са спечелени от администрацията, за подмяна на водопроводи. Имаме спортни площадки – достатъчно, имаме и зеленина. Но този мандат трябва да засилим поддръжката на вече създаденото. Да има повече видеонаблюдение в града, ще работим и върху инфраструктурата.

Заедно с ВиК Пловдив имаме спечелен проект за подмяна на водопроводите на 6-7 улици. Имаме и още планове.

За структурата на ОбС Карлово д-р Кабаиванов подчерта, че двете групи общински съветници, които са го издигнали – на  Местната коалиция за обединение на  община Карлово и ПП ГЕРБ, ще имат не по-малко от 20 съветници в 33-членния местен парламент  и ще търси да привлече за подкрепа и други групи, защото решенията  там не се вземат с аритметично мнозинство, а с категорично мнозинство.

И този мандат нашите съветници ще обединяват конструктивно колегите си, за да бъдат взети най-добрите решения в интерес на община Карлово. 


Още от категорията

Преизчисление на пенсиите от догодина е по- удачният вариант

Дисбалансите на пенсиите в България се огромни и преизчисляване трябва да има, но не преди края на тази година, смята зам.- председателя на Икономическия и социален съвет Лидия Шулева. Като бивш икономически и социален министър тя коментира предложенията на служебния кабинети на политическите партии в новото НС. 2011  и 2012 година пенсиите въобще не..

обновено на 26.07.21 в 12:42

Интермодалността - цел на транспортните европроекти

В рамките на една година през Интермодален терминал Пловдив са превозени 25 000 ремаркета. Това е трикратно увеличаване спрямо прогнозите за превози от автомобилни тежкотоварни композиции към железопътен транспорт. Цанко Станчев , управител на терминала посочи резултатите:  „ Резултатите са доста добри, даже надминаха нашите очаквания...

публикувано на 26.07.21 в 11:51

За зловещото отношение към кучетата вина имаме всички

"Зловеща история, която е във фаза досъдебно производство“, нарече Мариана Неделева – администратор на  група „Зоодоброволците“ в мрежата, убийството на бездомни кучета в Смолянско. За скандалния случай бяха изпратени десетки сигнали.  По думите й, около 40 кучета, сред които бременни животни и майки, са били захвърлени по пътя към връх..

публикувано на 26.07.21 в 11:50

В България ваксинационната кампания е невидима

„Миналата седмица беше последната тиха седмица. Надявам се до края на лятото да се запази тази тенденция, но случаите вече започнаха да се увеличават“, каза проф. Тодор Кантарджиев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той допълни, че наблюденията на Националния център по заразни и паразитни болести наблюдава и увеличение на броя..

публикувано на 26.07.21 в 11:40
Николай Бухалов - 1992г.

Олимпиадата е уникално събитие в света на спорта

“С началото на всяка Олимпиада няма как човек да не се върне назад във времето. Това е нещо уникално в света на спорта. Всички знаем, че са прекъсвани войни, за да бъдат провеждани тези мероприятия” каза развълнуван Николай Бухалов, трикратен олимпийски медалист по гребане, пред Радио Пловдив.  “Аз няма как да остана безразличен към..

публикувано на 23.07.21 в 10:55