Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпросите "Ден след ден"

Финансов закон на застоя или на растежа е „Бюджет 2020“, вече одобрен от Министерския съвет? Пари от кого и за кого? Как стои България на фона на прогнозите за забавяне на европейската и световната икономика догодина? Темата коментираме с доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН.

С 50 % скачат минималните осигурителни суми за земеделските производители от 2020 година. Как ще се отрази това на доходите стопаните? Разговаряме с Димитър Петков, председател на Националната асоциация за защита на земеделските производители.

Иванка Петкова ни среща с Георги Цонев, който в неделя спечели 10-тия си мандат като кмет на пазарджишкото село Драгор.

24 неправителствени организации,  културни оператори и творци изпратиха отворено писмо до ръководството на общинска фондация „Пловдив 2019“. Те настояват за промяна на регламента за финансиране на културни събития през следващата година.

Защо разпределението на парите за култура в Пловдив за пореден път предизвиква конфликти? По темата работи Галя Митева.

И още:

Искаме да се завърнем към големия театър. Като режисьор винаги ме радва, когато публиката в залата седи в тишина и с внимание следи действието. Това споделя младият режисьор Григор Антонов, директор на театъра в Пазарджик. С него говорим за 50-годишния юбилей на Драматично-кукления театър „Константин Величков“, на чиято сцена през 1969 г. Крикор Азарян поставя „Албена“ с Катя Паскалева в главната роля.

На изложба в Асеновград ще отидем с Виктория Карацанова от Историческия музей в града, за да научим кои са интересните находки от археологическите разкопки на крепостта "Воден".

Бъдете с Радио Пловдив и в последния ден на октомври. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Захари Карабашлиев в "Добро утро, ден!"

Захари Карабашлиев е гостът ни тази седмица в "Добро утро, ден!". Писател, драматург, главен редактор на издателство, с издадени 4 романа, повест, няколко сборника с разкази. Карабашлиев е написал сценарии за театрални постановки, които се играят у нас и в чужбина. Той продължава работа по пиеси, които ще поставят в няколко театри, в София...

обновено на 26.06.24 в 15:20

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40

"Вход свободен" - за даровете на лятото

С някои препоръки за справяне с жегата ще започнем днес! След това ще ви разходим из афиша на Пловдив за предстооящите дни - ще ви срещнем с балерината Нора Маршаха от Денс Студио "Магнифик", с която говорим за предстоящата балетна гала вечер. С театралния режисьор д-р Сашо Петков, ще ви разкажем за събитието, което Театър А'Парт организират тази вечер...

публикувано на 25.06.24 в 09:30

"Точно днес" по стълбицата на лятното време

Вторник утро с темите на програма "Точно днес" от 07:00 до 09:30 часа: Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, з а сложните преговори, за правителство на малцинството, говорим с политолога доц. Иван Начев . Антония Попова разговаря със заместник-кмета Иван Стоянов, за това как Пловдив да има..

публикувано на 24.06.24 в 14:27