Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Добро утро, Ден!" с историка Владимир Балчев

| обновено на 02.11.19 в 07:23

Представяте ли си днес кмет да отиде на търг за частен имот  и да агитира бизнесмените да не наддават, а да го отстъпят за градски музей. Пък и те да приемат?! Било е. Можем да се доверим на разказа на историка Владимир Балчев и да слушаме другото, което ни сподели тази седмица като гост в „Добро утро ден“. 

С него говорихме за малките неща, които правят деня усмихнат и за рутуалите на утрото, за самооценката и за надеждите. И за всеки ден - една малка история - за управници, за обикновени и необикновени хора, за стари къщи, които разказват спомени... 


Още от категорията

Екстаз и щамове „Точно днес“

Екстазът е на писателя дисидент и журналист от Свободна Европа Димитър Бочев ,  и е „Опит за екстаз“ – името на неговия нов роман: да търсиш същината в едно бъзпътно време, когато е по-лесно да съществуваш, отколкото да живееш... За новия  щам на коронавируса ще  разговарме с акад. Богдан Петрунов имунолог, алерголог и бивш директор..

публикувано на 21.01.21 в 16:19

"Ден след ден" - COVID-19 и поезия

Въпреки намаляващата заболеваемост от коронавирус у нас, ограничителните мерки няма да паднат напълно и за всички от началото на февруари. Това стана ясно днес от брифинга на Националния оперативен щаб. Това ще е и темата в репортеските ни разкази на 21 януари в следобедното ни предаване "Ден след ден".  По нея пълната информация ще ни представи..

публикувано на 21.01.21 в 14:24

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 21.01.21 в 13:57

"Вход свободен" - ден на прегръдката

В международния ден на прегръдката сме ви подготвили много интересни теми, с които да разчупим делничното ви настроение и да ви подготвим за наближаващия уикенд.  Предстои ни среща и с Биляна Вутова - психолог и психотерапевт. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за една методология, с древни корени и мистичен произход, която е най-точната система в..

обновено на 21.01.21 в 09:33

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „ Лицата на Пловдив “ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола..

обновено на 20.01.21 в 16:57