Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновград е перла в короната на ГЕРБ, а "Родопи" болка и тъга

Перлата в короната на победата на ГЕРБ в Пловдивска област е Асеновград. Това заяви областният координатор на партията Георги Мараджиев, който представи официално 10-те кмета от ГЕРБ, спечелили местните избори в областта. 

Същевременно, Мараджиев подчерта: "Община „Родопи“ е моята болка и тъга, като посочи, че загубата на ГЕРБ там ще бъде подложена на сериозен анализ. Областният координатор отбеляза обаче, че представянето на управляващата партия в Пловдивска област на тези избори е много добро, тъй като има удвоен резултат спрямо изборите през 2015-та – тогава кметовете, избрани от ГЕРБ, са били петима, а сега те са десет. Не виждам по – висока летва, поставена през последните години, откакто управлява г-н Борисов и ГЕРБ", коментира Мараджиев. Той заяви, че се надява на изборите след четири години отборът на ГЕРБ в областта да е от 11 кмета и ако може да има и две – три резерви.

Впечатляваща, така нарече победата на ГЕРБ в Асеновград водачът на листата на ГЕРБ в Пловдивска област ген. Константин Попов. Той отбеляза обаче, че кметовете няма да бъдат делени – цитирам: на наши и ваши, а правителството на ГЕРБ ще работи с всички и там, където има нужда да се бие камбаната, ще се помага на всички.

Резултатите са ясни, предстои много работа, обяви новоизбраният кмет на Асеновград д-р Христо Грудев. Той посочи, че има разработена визия за развитие на община Асеновград с хоризонт 20 години напред. Според Христо Грудев, основният проблем на Асеновград е тежкото финансово състояние на общината – над 13 милиона лева задължения и повече от 7 милиона лева финансови корекции по проекта за Водния цикъл на града. 

Грудев обяви, че ще смени политическия кабинет в общината и ще определи свои заместник-кметове, но няма да прави други големи промени в администрацията. Това ще стане идния понеделник, когато ще е и първата сесия на новия Общински съвет. 

Над 13 % е разликата между гласовете, подадени за ГЕРБ и за БСП в община Асеновград, отбеляза Христо Грудев, но посочи, че никога не е казвал и няма да каже лоша дума за който и да е кмет. 

Новоизбраният кмет на Хисаря Пенка Ганева благодари на избирателите си и заяви, че се връща в общината с още по- амбициозна програма от предишния си мандат /2011-2015г/.  Тя припомни, че тогава е успяла да привлече 62 млн. лева за инвестиции в общината. 

Новият кмет на Перущица от ГЕРБ Мария Вълканова обеща на гражданите открито управление. Тя отбеляза, че до момента ГЕРБ не са стигали до балотаж за кмет в общината. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. Тази година ще се приемат 139 медицински сестри, или с 19 повече от миналата година. В програма "Точно днес"..

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33
Георги Харизанов

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат.  Той подчерта, че правителство,..

публикувано на 18.07.24 в 10:13