Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 5 ноември "Ден след ден"

Пъзелът на местната власт е вече подреден. Изборите са вече история и на  ход са победителите.

В програмата този следобед ви срещаме с избраните кметове от ГЕРБ в област-Пловдив. Репортажът е на Антоанета Петричанска. 

Ще чуем изгубилия изборите вече бивш кмет на община Родопи Пламен Спасов.

Иванка Петкова ни среща и с  кмета на община Белово Костадин Варев,издигнат от МК“Гергьовден“ и спечелил трети мандат.

Ще говорим и с Николай Радев от БСП, който влиза в новия Общински съвет на Пловдив след като не спечели  кметската надпревара в Пловдив.

МЗ стартира Национална информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“ Към днешна дата близо 1200 души се нуждаят от трансплантация. На фона на листата с чакащи пациенти, през тази година са извършени общо 32 трансплантации - темата коментира  д-р Костадин Чифлигаров - координатор по донорство, УМБАЛ "Свети Георги".

От съда Севдалин Палаузов разказва за поредния етап на делото за убийството на крадеца Жоро Джевизов,  по прякор Плъха, който бе застрелян от д-р Иван Димитров.

Създаването на Исторически бележник е част от проявите, с които се отбелязва 140-та годишнина на Окръжния и Районния съд в Пловдив. За тях ще ни разкаже Емил Костов

В минутите за култура Нели Бистрашка представя Графично ателие и среща с петима  художници - Ангел Гешев, Атанас Хранов, Румен Нечев , Николай Няголов и Янко Ненов.  

Ще има и още!


Още от категорията
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Актьорът Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, към  САЩ, закъдето тръгва като артист и остава шест години като шофьор на камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация..

обновено на 26.02.21 в 13:52

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06