Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – музикални премиери и политически изводи

Празничното утро на 8 ноември ще посрещнем с усмивки, качествена музика и с основни изводи. Ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа: 

Пет дни след местните избори – ГЕРБ не само се обяви за победител, но успя да приобщи и част от доскорошните си опоненти. За цената на властта ще говорим с Анастас Стефанов, политолог от Изследователски център „Тренд“.

Ще чуем и новия-стар кмет на Карлово. На Архангеловден там ще се проведе първото заседание на ОбС. Кой ще го оглави и какво мнозинство ще се формира в местния парламент? Отговорите ще търсим от Емил Кабаиванов.

Осми ноември е професионален празник на българската полиция. За успехите, проблемите и предизвикателствата ще говорим със старши комисар Йордан Рогачев, директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив.

В последното работно утро ви каним и на два концерта:

Четирима от най-известните барабанисти у нас излизат на пловдивска сцена. В събота те ще споделят не само своите емоции от музиката, но и нов прочит на творчеството си в проекта The Voice of Drums. Повече за него ще ви разкажем минути преди осем часа.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – композиторът Петър Дундаков за световната премиера в концерта „Гласове Нечути“ от поредицата Опера Бутик. С него ни среща Галя Митева.

Преди всичко това - рубриката ни "Добро утро, ден!". Тази седмица в нея гостува инж. Дончо Дончев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30