"Точно днес" - позитивно и в синхрон с есента

Есенни сюжети бележат  времето в очакване на по-спокойния политически сезон. След броенето на бюлетините и  лиспопада на кандидатите за власт, атмосферата се проясни и  оконтрасти новите фигури в управлението по места с амбициите им за  по-добра промяна.  А  експертизата на утвърдените ще бъде коридорът  за поредното начало.

След полагане на клетва от новоизбраните, сглобяването на екипите стартира. По призива на кмета Здравко Димитров, от гражданите се очаква да изискват и да са активни за качеството на живота си и визията на града. За промените в градската среда и в очакване на по-добри градоустройствени решения – чуйте новия главен архитект на Пловдив  Димитър Ахрянов.  

А след него и новоизбрания с трети мандат кмет на район „Западен“ Димитър Колев  за предстоящите задачи на районната администрация.

Ще попитаме още повече ли ще доплащаме за лечение в здравните заведения, ще бъдем ли диагностицирани навреме,  ще има ли достатъчно средства за профилактика и за заплащане на медицинските специалисти – за отговор - д-р Нигяр Джафер от парламентарната здравна комисия след като  НС  прие бюджета на НЗОК за 2020 г. на първо четене.

Във времето за култура след 9 ч. – чуйте автора на рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов  с  неговия разказ за  Карл ІV Люксембургски.

А в първите часове на утрото в сряда бъдете отново в компанията на тенора и солист на Пловдивската опера Марк Фаулър – той е гост в рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица.


Още от категорията

Форум по психология във „Вход свободен“

Започваме седмицата, празнично. Отбелязваме деня на Св. Анна. Днес говорим за Форум „Психология за всеки“. Събитието е с вход свободен, на 10-ти декември, от 17 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Коментираме темата с Теодора Пампулова, детски психолог и автор на психологическа литература за терапия на деца. Очаквайте и рубриката..

обновено на 10.12.19 в 09:24

Бързаме или изоставаме "Точно днес"?

Отива си още една година, месец декември слага обобщителните акорди за свършеното през месеците и отключва въпросите: какво свършихме, и какво остана за 2020 година? Новите тол такси изправиха бранша на превозвачите пред дилеми, които трябва да се решават в съкретени срокове, защото наредбата постави строги правила пред всички малки и големи транспортни..

публикувано на 09.12.19 в 15:54

В очакване на решения "Ден след ден"

25 милиона лева срещу прекратяване на концесията на футболен клуб „Ботев“ – Пловдив. Обявяване на обществена поръчка и довършване строителството на стадион „Христо Ботев“ от общината, но с пари от държавния бюджет. Това обеща премиерът Бойко Борисов в събота след поредния протест на привърженици на „Ботев“-Пловдив. „Топката“ сега е в..

публикувано на 09.12.19 в 14:58

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични..

обновено на 09.12.19 в 14:01

Смело начало на новата седмица „Точно днес“

16 дни до Рождество – време за добри мисли и добри дела. В утрото на 9 декември ще ви поканим да бъдете с нас и да отворите сърцата си, за да помогнем на най-добрата част от нас – децата ни. Ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа: Инициативата „Българската Коледа“ дарява на отделението по неонатология към Университетска болница „Свети..

публикувано на 08.12.19 в 16:35