Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - позитивно и в синхрон с есента

Есенни сюжети бележат  времето в очакване на по-спокойния политически сезон. След броенето на бюлетините и  лиспопада на кандидатите за власт, атмосферата се проясни и  оконтрасти новите фигури в управлението по места с амбициите им за  по-добра промяна.  А  експертизата на утвърдените ще бъде коридорът  за поредното начало.

След полагане на клетва от новоизбраните, сглобяването на екипите стартира. По призива на кмета Здравко Димитров, от гражданите се очаква да изискват и да са активни за качеството на живота си и визията на града. За промените в градската среда и в очакване на по-добри градоустройствени решения – чуйте новия главен архитект на Пловдив  Димитър Ахрянов.  

А след него и новоизбрания с трети мандат кмет на район „Западен“ Димитър Колев  за предстоящите задачи на районната администрация.

Ще попитаме още повече ли ще доплащаме за лечение в здравните заведения, ще бъдем ли диагностицирани навреме,  ще има ли достатъчно средства за профилактика и за заплащане на медицинските специалисти – за отговор - д-р Нигяр Джафер от парламентарната здравна комисия след като  НС  прие бюджета на НЗОК за 2020 г. на първо четене.

Във времето за култура след 9 ч. – чуйте автора на рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов  с  неговия разказ за  Карл ІV Люксембургски.

А в първите часове на утрото в сряда бъдете отново в компанията на тенора и солист на Пловдивската опера Марк Фаулър – той е гост в рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30