Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Ден след ден“ на 13 ноември

Дъждовно, бюджетно и прогнозно – с таково темпо продължава и втората половина на срядата.

В двата часа на следобедната ни програма говорим за парите на държавата. Бюджет 2020, който е пица с пармезан и шунка -според управляващите. И още - бюджет балансиран, защото държавата ще харчи толкова, колкото е събрала. И още -с приоритети образование, здравеопазване и повишаване на доходите. Анализът ще е на бившия финансов министър Муравей Радев.

И още следизборни теми:

С кмета на ЖР“Тракия“ Костадин Димитров, отличникът в отборът на ГЕРБ –избран още на първия тур на местните избори, говорим за важните проекти през третия мандат.

Новият общински съвет на Пазарджик ще ни представи Димитър Владимиров.

Следизборно напрежение – от „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за подправени изборни протоколи на първи тур на местните избори –подробностите ще чуем от Емил Костов.

По темата ще чуем и Дарина Тодора, председател на ОИК.

Ще има и още!
Още от категорията

Употреби и цели в „Точно днес „

Затихваща, или все още  е застрашителна опашката  на Ковид 19 – актуална информация от  НОЩ в 8 часа . От практиката на личния лекар:    какво се промени за лекарите и пациентите след пандемията. Разговор с д-р Николай Влахов от второ ДКЦ –Пловди в. Власт и религия. Щ е се промени ли статутът на бившата християнска базилика „Св...

публикувано на 03.06.20 в 17:02

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 03.06.20 в 17:01

Проблеми и гледни точки "Ден след ден"

Дистанционното обучение на учениците натовари значително учителите. В същото време повече от половината от тях не са получили допълнителните си плащания за този период, а значителна част от педагозите са изчерпали вече годишния си отпуск, съобщиха от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. С ръководителя на синдиката Юлиян Петров ще разговаряме за..

публикувано на 03.06.20 в 14:39

В работен ритъм с "Вход свободен"

Лятото чука на вратите и всеки иска да е в перфектната форма за плажа. Ще стартираме днешното предаване с една "щастлива диета".  Ще обърнем внимание и на модните тенденции.  Със Светлин Иванов ще говорим за завръщането на работа и преодоляването на пост-травматичното стресово разстройство и тревожност, причинени от пандемията с КОВИД-19.  Днес отново..

обновено на 03.06.20 в 09:31

„Точно днес“ – рестарт на здравеопазване и икономика

Пандемията от коронавирус в световен мащаб създаде сериозни трусове в най-важните системи на всяка държава. Как се случва възстановяването и какво да очакваме? Отговорите търсим в утрото на 3 юни, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч.: Връща ли се общинското здравеопазване към редовен ритъм на работа и предстои ли преструктуриране след..

публикувано на 02.06.20 в 16:25