"Точно днес" - отблизо и от по-далеч

Пловдив
Снимка: Кирил Пенев

След изборните страсти, дойде времето за работата и отключване на проектите. 

Ще погледнем напред с новия кмет на Перущица - Мария Вълканова от ГЕРБ. За програмата, за новия пъстър общински съвет в града, за европейските проекти в бъдеще и за наследството от Ради Минчев говорим с нея.

Новият стар заместник-кмет на Пловдив Стефан Стоянов ще участва в програма "Точно днес", за да разкаже за международната среща по туризъм в Пловдив от днес до 16 ноември. И още: за ресорите, които поема и за предизвикателство да развие проекта ЕСК и през 2020 година.

Световният ден за борба с диабета 14 ноември отбелязваме заедно с Елисавета Котова, председател на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Те организират инициатива на Гребната база в Пловдив с каузата "Променяме диабета!"

Константин Константинов открива изложба "Вибрации в склада". Той има да покаже нови маслени картини, след гостуването си в Трир и на арт публиката в Пловдив. 

Родопският драматичен театър "Николай Хайтов" прави премиера днес на постановката "Калуня - Каля" по известния роман на Георги Божинов. В зона "Култура" очакваме режисьора на спектакъла Благой Бойчев и директора на театъра Румен Бечев.

Още от категорията

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични..

обновено на 09.12.19 в 14:01

Форум по психология във „Вход свободен“

Започваме седмицата, празнично. Отбелязваме деня на Св. Анна. Днес говорим за Форум „Психология за всеки“. Събитието е с вход свободен, на 10-ти декември, от 17 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Коментираме темата с Теодора Пампулова, детски психолог и автор на психологическа литература за терапия на деца. Очаквайте и рубриката..

обновено на 09.12.19 в 10:48

Смело начало на новата седмица „Точно днес“

16 дни до Рождество – време за добри мисли и добри дела. В утрото на 9 декември ще ви поканим да бъдете с нас и да отворите сърцата си, за да помогнем на най-добрата част от нас – децата ни. Ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа: Инициативата „Българската Коледа“ дарява на отделението по неонатология към Университетска болница „Свети..

публикувано на 08.12.19 в 16:35

Педагогът Петър Кацаров гостува в Клуб "Неделя"

Защо българските ученици изпаднаха на последно място в ЕС по грамотност? Къде е коренът на проблема и какво може да се направи? По тези и много други парливи въпроси ще говорим  днес с гл. ас. Петър Кацаров- дългогодишен преподавател по теория на възпитанието и дидактика в ПУ. Поетът с китара- Петър Йошев ще представи част от своето творчество във..

публикувано на 08.12.19 в 13:16

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието "Вчера си е за вчера" , може би за да не се дублира с българската класика "Вчера", е с многопластови..

обновено на 07.12.19 в 11:21