"Точно днес" - отблизо и от по-далеч

Пловдив
Снимка: Кирил Пенев

След изборните страсти, дойде времето за работата и отключване на проектите. 

Ще погледнем напред с новия кмет на Перущица - Мария Вълканова от ГЕРБ. За програмата, за новия пъстър общински съвет в града, за европейските проекти в бъдеще и за наследството от Ради Минчев говорим с нея.

Новият стар заместник-кмет на Пловдив Стефан Стоянов ще участва в програма "Точно днес", за да разкаже за международната среща по туризъм в Пловдив от днес до 16 ноември. И още: за ресорите, които поема и за предизвикателство да развие проекта ЕСК и през 2020 година.

Световният ден за борба с диабета 14 ноември отбелязваме заедно с Елисавета Котова, председател на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Те организират инициатива на Гребната база в Пловдив с каузата "Променяме диабета!"

Константин Константинов открива изложба "Вибрации в склада". Той има да покаже нови маслени картини, след гостуването си в Трир и на арт публиката в Пловдив. 

Родопският драматичен театър "Николай Хайтов" прави премиера днес на постановката "Калуня - Каля" по известния роман на Георги Божинов. В зона "Култура" очакваме режисьора на спектакъла Благой Бойчев и директора на театъра Румен Бечев.

Още от категорията

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 17.01.20 в 17:25

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37

„Точно днес“ - на Антоновден с ритъма на януари

Темите – злободневни, проблемите – с трудни решения са на познатата ни територия – здравеопазване, промени в законодателството и  в бизнес средата. Между  8.00 и 9.00 ще говорим за тях. Но в зимното утро и ще си спомним и за лятото. Студентите от специалността „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“  ще представят на традиционен..

обновено на 17.01.20 в 06:15

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:03