Залагаме на по-чиста градска среда и нов площад в Перущица

След изборните страсти, дойде времето за работата и отключване на проектите по места.

Ще погледнем напред с новия кмет на Перущица - Мария Вълканова от ГЕРБ. За програмата, за новия пъстър общински съвет в града, за европейските проекти в бъдеще и за наследството от бившия кмет Ради Минчев говорим с нея. 

Мария Вълканова каза, че в програмата й най-важното е това, че иска да превърне Перущица в една по - чиста, по - уютна и по - красива община. Тя ще заложи на благоустройството, чрез подновяване на парковете, културните сгради с местно значение, изграждане на по-добра инфраструкура. Веднага започвам работа по водоснабдяването на града и реновиране на пътя Перущица - Върховръх.

Проблемите са много, но това, което искам да променя първо е липсата на чистота в града, каза Мария Вълканова. Тя назначи нови работници на щат, които да участват в поддръжката на градската среда.

Новият кмет смята, че трябва да се промени и обнови площадното пространство в центъра на Перущица. Средствата за това реновиране ще дойдат или с европари или по друг начин от бюджета. Друго основен проблем, който е задължителен е пътят Перущица - Йоаким Груево.

Към момента има финансиране от Министерството на култура за покрива на Историческата църква в Перущица. Това е проблем от първия ми ден като кмет. Имаме финанси, но има забавяне в определянето на изпълнител, и договорът е до 15 ноември, каза още Мария Вълканова. 

Сумата отпусната от МК е над 109 000 лева.

Задълженията на община Перущица са 93 5835 лева, а отделно има поети задължения към фирми за 1 345 000 лева. 

В най-скоро време ще има и нов договор за снегопочистване, стартирана е процедурата за обществена поръчка и ще работим по нея, заключи Вълканова.


Галерия

Още от категорията

Великобритания ще напусне ЕС с договорена сделка

Великобритания ще напусне ЕС в края на януари. Омръзна им това висящо положение, коментира журналистът Андрей Владов от Лондон.   Повечето хора са си казали, нека нещата да тръгнат напред. Подкрепата за консерваторите е много силна, не само в големите градове.   Джонсън спечели, защото обедини консервативните избиратели. Посланието..

публикувано на 13.12.19 в 16:59
Тони с майка си Марина

"Българската Коледа" осигурява рехабилитация за Тони

Тони Панайотов е на 14 години.  Ражда се в седмия месец с форцепс , разказва майка му Марина Карушкова. Тогава не й е хрумвало, че детето може да има увреждане, защото самата тя е седмаче. Стиснат е на главата, от дясната половина на мозъка,  това е двигателния център на мозъка и оттам - увредата. Аз съм била на 22 години и не съм знаела за какво..

публикувано на 13.12.19 в 15:03

Сдружение "Паралелен свят" вече 10 години работи в Пловдив

10 години в Пловдив работи сдружението „Паралелен свят“. В него членуват майките на 80 деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм. През месец май 2020 година имат юбилей и споделят пред нас заветната им мечта. Общината да ги разпознае като партньор и да получат финансиране за развитие.  Установихме, че инициативите, които правим..

публикувано на 13.12.19 в 13:10

В БСП има разделение по върховете, в НС и в групата

Това е очевидно. Има го в НС, а също и в парламентарната група на БСП. За първи път в групата това се проявява по такъв явен начин. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател. Той коментира ситуацията в столетницата, след като 27 депутати не се подчиниха на решението на..

публикувано на 13.12.19 в 10:58

Намаляват безплатните лекарства с новия НРД

В проект на НРД 2020 година, се предвиждат текстове, които ограничават правото да лекуваме хронично болните съгласно ръководствата за поведение, а това ще доведе до по-скъпи лекарства за пациентите и невъзможност да закупуват някои от тях, това се казва в декларация на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Вече се прибягва до..

публикувано на 13.12.19 в 10:36