Трудният път на големите проекти „Ден след ден“

Изграждането на пробив под Централна гара в Пловдив струва 112 милиона лева. Това е единствената оферта, представена днес в НКЖИ от консорциум, в който водещ участник е строителната компания Трейс. Държавата обаче е готова да плати малко под 80 милиона лева за реализацията на проекта и по неофициална информация това означава прекратяване на поръчката. Ще разговаряме по темата с Емил Бойчев, председател на пловдивската Камара на инженерите в инвестиционното проектиране.

За нова процедура за търсене на концесионер на летище Пловдив съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Припомням, предната процедура се провали, след като избраната китайска фирма Хайнан се отказа.

Висшият съдебен съвет също е в процедура, избира за втори път Иван Гешев за главен прокурор, след като предният избор на Гешев бе върнат от президента Радев. И днешното заседание е придружено от два протеста- за и против Гешев. Привържениците му твърдят, че Гешев е трън в очите на икономически групировки, нарушаващи закона.

Противниците на кандидатурата му пък смятат, че той просто поема щафетата да ръководи нереформирана институция, която прилага закона избирателно. 


Още от категорията

„Ден след ден“ да поговорим за....

Избухналите „черешови топчета“ в Сопот срещу съвременния превод на „Под игото“ и споделенето от пловдивски седмокласници как четат романа. Сблъсъкът между „за“ и „против“,  заканите, които днес се чуха в родния град на Вазов и отчайващите резултати на българските деца на теста PISA ще коментира проф. Инна Пелева. И още един професор ще бъде..

публикувано на 05.12.19 в 14:07

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието "Вчера си е за вчера" , може би за да не се дублира с българската класика "Вчера", е с многопластови..

обновено на 05.12.19 в 14:00

"Вход Свободен" – светло бъдеще за нашите деца!

Отговорни ли сме за бъдещето – своето и на нашите деца? Нашето е в техните ръце, а в нашите е тяхното! И днес във „Вход свободен“ обръщаме особено внимание на децата и младежите на Пловдив. Да се развиват успешно и да бъдат достойни граждани както на родния град,така и на света, е мечтата на всеки родител. Реални възможности за развитие, шанс,..

обновено на 05.12.19 в 09:42

Коледна магия „Точно днес“

Утрото на празничния 5 декември посрещаме със Стефан Вълдобрев и най-новата песен на „Обичайните заподозрени“ – „Лепило за брада“. А с нея ще си припомним, че е време за случване, тъй като до Коледа ни делят точно 20 дни. Със Стефан Вълдобрев ще говорим за вярата, за смисъла на Рождество и как една песен се случва за по-малко от..

публикувано на 04.12.19 в 16:55

"Ден след ден"-разследвания, прогнози и резултати

За да се осъществи една измама, са нужни две страни- измамник и жертвите му. Връщаме се към оповестеното вчера разкриване на измама с пенсионни осигуровки в разговор с Розалия Джинева, директор на Териториалното поделение на НОИ в Пловдив. Случаят с изчезнали пенсионни досиета, който е част от разкритата измама, е отпреди няколко години и поставя..

обновено на 04.12.19 в 14:55