Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Две чаровни дами озаряват "Клуб Неделя"

| обновено на 21.11.19 в 16:16

Доцент Нина Найденова – директор на Пловдивската опера и професор Виктория Сарафян – бивш заместник-ректор на Медицинския университет в Пловдив гостуват на живо в предаването „Клуб неделя” на 17 ноември. В първия час, от 16 до 17, ще си говорим с г-жа Найденова за възхода на Пловдивската опера в последните години, за това как я извежда до водещ оперен театър в страната. 

За фестивала „Опера оупън”, на който гостуват едни от най-големите певци със световна кариера и на който е създател и творчески директор. Ще стане дума и за това, че все повече млади хора ходят на оперни спектакли под тепетата и, разбира се, за нейната следваща голяма стратегическа цел: нова сграда на Пловдивската опера.

 След новините в 17 часа на гостуващия стол ще седне проф. Виктория Сарафян, доскоро два мандата заместник-ректор по научно-изледователската дейност на Медицинския университет в Пловдив. В момента тя е ръководител на катедрата по медицинска биология, има две дисертации в областта на имунологията. 

С нея ще си беседваме за непрекъснато разширяващите се възможности на медицината, за единствения у нас 3D-биопринтер, с който ще се изработват човешки органи. Очакваме да научим повече за нейното верую в живота, че здравето и щастието са въпрос на личен избор, както и за двете й награди от студентите като „Преподавател – вдъхновител”!

 Слушайте ни и тази неделя, започваме точно в 16 часа!

Галерия

Още от категорията

Златна и усмихната есен във "Вход свободен"

Днешната дата -22 октомври е международно приет ден за популяризиране проблемите на заекващите хора . Денят се чества като такъв от 1998 година насам. Всяка година, на 22 октомври се провежда онлайн конференция, която е насочена към хора с интерес към заекването – както професионалисти, които се занимават с проблема, така и техните клиенти. За този..

публикувано на 22.10.21 в 09:26

Здраво, спукано, счупено "Точно днес"

Ковид предизвикателството продължава с изпитание за болните, за  лекарите и за всички системи, които чупят стереотипи с последната заповед със зелените сертификати.  Към общото нарушено равновеси е Пловдив добавя още след като прокуратурата обвини в като обвиняеми собственици на транспортни фирми и общински служители за финансови злоупотреби за милиона..

публикувано на 21.10.21 в 17:16

Крехките баланси „Ден след ден"

Зелен сертификат от днес трябва да пребори разпространението на коронавируса. Също от днес всеки има право на избор - да се ваксинира или да се тества нон стоп, за да има достъп до редица сфери и дейности. Тази мярка ще спре ли епидемията? Право на избор ли е това или принуда? Какви са трудово-правните измерения на изискването за зелен..

публикувано на 21.10.21 в 14:49

"Добро утро, ден" с Едит Унджиян

Добре познатата на пловдивчани певица и радиоводещ Едит Унджиян гостува в рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица. За различните начала- това на деня и на музикалната й кариера, за музикалните жанрове, през които преминава, за живота преди и след 30г и за джазът, който вече й приляга, разказва певицата пред Петя Плачкова. Пловдив..

обновено на 21.10.21 в 13:49

"Вход Свободен" – истината за младите хора

Възможно ли е познание ако липсва разбиране?! Къде прекарват свободното си време младежите на Пловдив? Какви са темите, които ги вълнуват? Какви са техните желания и мисли извън училище и семейството?   " Истината за младите хора" е онлайн събитие организирано от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, с вход свободен.  Изцяло в..

публикувано на 21.10.21 в 09:30