Тревожим се, че в рамките на три години БСП губи три избора

Открояваме и прогнозираме част от темите за новата седмица: БСП след пленума на Националния съвет на партията и след писмото, с което част от социалистите за пореден път поискаха оставката на Корнелия Нинова и националния предизборен щаб. 

Сред подписалите се е и Дора Янкова, народен представител от БСП в Смолян. Тя подчерта в интервю за Радио Пловдив, че са се състезавали много позиции на членовете на партията по време на пленума.

Дебатът беше смислен и ако всеки член на НС на БСП и председателят  Корнелия Нинова са осмислили дискусията, то от днес трябва да има по - категорични и ясни мерки, по - голямо отваряне и по - голяма чуваемост, по-голяма консолидация вътре в партията, за да не се говори, че има опозиция. Няма опозиция, има хора които изказват мненито си с една тревога, каза Янкова. По думите и в сравнение с 2015 година има едно оживление, но с ниския тренд на ГЕРБ, то партията БСП губи позици.

Няма как да няма радост от Русе, Перник, Разград и Благоевград и всички, които спечелиха в по-малките населени места, отбеляза още Янкова. Според нея това, което излиза като позициониране на БСП не бива да се сравнява партията сама със себе си, а с политическите играчи в България. 

Защо не може да притиснем ГЕРБ, попита още Дора Янкова. 

На въпроса, защо няма диалог между Корнелия Нинова и Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Във всеки един момент когато стане дума за ПЕС, Корнелия вади Истанбулската конвенция и Сергей остава безпомощен. А в крайна сметка Сергей е председателят на Партията на Европейските социалисти. А виждаме с какво уважение ГЕРБ се радва, че принадлежи към дясното семейство, и как се отнася към г-н Дол. Тук има и някакви личностни въпроси между тях двамата, които са вредни.

Още от категорията

Опознай света, за да обикнеш родината си!

Художник, астролог и пътешественик – това е визитната картичка, която най-точно описва твореца Георги Терзиев. През последните години той е натрупал спомени от 45 страни от 3 континента. През последните месеци е посетил Зимбабве, Етиопия, ЮАР, Азербайджан и Грузия. Кредото на Георги Терзиев е „Опознай света, за да обикнеш родината..

публикувано на 12.12.19 в 16:30

Разединение в БСП няма, вотът за Цацаров показа позиция

На пленума в събота БСП ще решава какви да са партийните наказания на 27-те депутати, които гласуваха „за“ избора на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, въпреки решението на групата вотът да е против и двамата кандидати.  Според гласувалите – те не са нарушили правилата в групата на левицата. Депутатът от БСП Манол Генов,..

публикувано на 12.12.19 в 15:12

Правото да е над политиката при Конституционни промени

Споровете на 12-ти декември ще са за създаването на фигурата на независимия прокурор, който да разследва главния, както и за необходимостта от Конституционна реформа. По темата на деня разговор днес с доц. д-р Христо Паунов , преподавател по конституционно право в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Доц. Паунов каза, че според него..

публикувано на 12.12.19 в 14:24

"Българката Коледа" помага на малкия Теодор да проговори

Теодор е на шест и половина, с детски аутизъм. Вече говори и забелязва мама, татко, и по-големия си брат. Бавно излиза от неговия свят, ходи на детска градина и посещава занимания при логопед и психолог. За тях помага Българската Коледа. Майка му, Мина Здравкова, сподели за инициативата.   "Тя е глътка въздух, помага за няколко месеца за..

публикувано на 12.12.19 в 12:21

Кризите създават имунитет за държавите

С развитието на интернет няма нито едно мнение, което да е 100% или 50 - 60% сиурно в целия свят за това, дали идва нова икономическа криза. На всяка тези има опоненти и всички мнения имат своите последователи и вярващи.  Гугъл, които са мастодонтът в интернет в света, казват, че 75% от информацията, която  четем в сайтовете, е грешна или..

публикувано на 12.12.19 в 10:28