Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - Изкуството да общуваш

| обновено на 20.11.19 в 09:24

 Общуването в неговите най-различни форми и окраски разглеждаме днес! Къде стои здравословната, приемливата, градивната граница в различните видове комуникация.

Другаруване, съжителство, дружба, приятелство, близост, контакт, взаимност, духовна връзка, компания, група, общество - са все разновидности на общуването, разделени от потребностите, но обединени от факта, че  човекът е социално животно.

“Силата да си сам и силата да си част от общност” е поредица от четири тематични сутрешни срещи в Пловдив, в които ще се изследва какво прави общностите устойчиви и смислени. Гостува ни Емилия Илиева – Крайнова - Обучител по ненасилствена комуникация, един от авторите на идеята и водещ на събитията.

Създаването на приятелства разглеждаме „В аванс“, а традиционния спор в „За и против“ е на тема – Романтичните отношения на работното място.

Започваме след новиниоте в 12.


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

Ден преди празникът на жената, разглеждаме събития и идеи за специалния ден, на майката, на вечната муза и на онази уж по-слаба част от човечеството, която по чудо се справя с всичко! Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Български фонд за жените, ни разказва за дискусията „Филантропия за женски права“, която ще се случи на 8 март, а..

обновено на 07.03.21 в 08:18

Чисто и бяло "Ден след ден"

Застрашени ли са от пътна блокада велинградските села Цветино и Абланица след активирало се свлачище? Защо е пропуснат строежът на подпорна стена по новоизградения преди две години път с близо 3 млн. лв. от фонд „Земеделие“? Какви превантивни мерки взема община Велинград - питаме кмета Костадин Коев . Расте броят на заразените с..

публикувано на 05.03.21 в 14:58

"Вход свободен" в голямо пролетно прочистване

Днес в предаването под знака на пролетта говорим за голямото сезонно почистване или, по-скоро, пречистване. Почистване отвътре- навън. Освобождаваме място в себе си и около нас, изхвърляме негативните мисли, страха и лошите спомени, за да посрещнем Пролетта с чисти сърца и умове.  Правим това с всички налични средства, с които разполагаме- гласове,..

публикувано на 05.03.21 в 09:27

За изборната суматоха „Точно днес“

От днес започва регламентирано предизборната кампания, която понякога  преминава и като суматоха.  Маските паднаха, но само  в първия рунд, след като видяхме партийните листи и водачите им.  Вече знаем кой кой е и с кого е. Засега. Поне до изборните резултати. Коментар на политолога Димитър Аврамов за заявките на партиите и водачите им в..

публикувано на 04.03.21 в 16:29

Предстартово в "Ден след ден" на 4 март

Месец преди парламентарните избори и часове преди старта на предизборната кампания, в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив говорим за: Готовността на РИК – Смолян да организира и проведе вота на 4 април. С председателя на комисията Златко Карамучев ще коментираме и колко от членовете на СИК имат готовност да се ваксинират;..

публикувано на 04.03.21 в 14:31