Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки от своята камбанария в „Точно днес“

| обновено на 24.11.19 в 16:31

Завръщането. Началото. Амбициите. Първо интервю на новия зам.кмет по култура на Пловдив Пламен Панов.

Изтичащото време на Пловдив като европейска столица на културата е съпроводено и от равносметки

Какво отчетоха международни експерти от Европа, които  обсъждаха в Пловдив критериите за успех и оценка на инициативата в международен план. Разговор със Снежана Костадинова - ръководител на екипа за наблюдение и оценка на дейностите по реализиране на проекта.

Гледна точка за Пловдив – ЕСК 2019 и от Пенка Калинкова. Тя е от седемте инициатори за създаването на фондация Пловдив 2019 и член на УС на фондацията от 2011 до 2017 г.

И още от деня:

Какво се очаква от срещата точно днес на българския премиер Борисов с американския президент Тръмп.  Коментар на геополитическия анализатор проф. Марин Русев.

Режисьорът Красимир Ранков за премиерата на Пловдивския театър спектакълът „Събитие“ от НабоковЗа първи път на българскасцена се поставя пиеса на световния писател.

В "Добро утро, ден!" гостува почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо.

„Точно днес“. Понеделник 25 ноември. От 6 до 9.30   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52